ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ветерани міліції Закарпаття обурені діями Юрія Луценка

    29 березня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    На Закарпаття введено внутрішні війська МВС України

    З понеділка, 6 жовтня, в Закарпаття введено внутрішні війська МВС України – понад сто військових дислокуються в Ужгороді, Мукачеві та деяких інших адміністративних одиницях краю. Закарпатці якось і не помітили, коли це в області знову стався такий небувалий розгул злочинності, що міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку вдруге поспіль довелося вдаватися до таких екстремальних заходів – вводити спецвійська!

    Все б нічого, але "завдяки" пану міністру Закарпаття тепер називають другою Сицилією і скоро, чого доброго, до нас просто боятимуться приїжджати добропорядні громадяни. Останні події, що розгорнулися навколо управління внутрішніх справ України в Закарпатській області, не залишили байдужими практично нікого. У середу свою позицію висловили депутати обласної ради, різко засудивши дії міністра внутрішніх справ. Не залишились осторонь і закарпатські ветерани внутрішніх справ – вони звернулись з листом до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Нижче наводимо текст звернення:

    `Звертаються до Вас ветерани органів внутрішніх справ, колишні керівники закарпатської міліції. Ми стурбовані останніми кадровими змінами в управлінні міліції Закарпатської області. Просимо Вас вплинути на нездорову, на наше переконання, ситуацію, що склалася останнім часом в закарпатській міліції і загалом МВС України. Нинішня міліцейська система не спрацьовує на виконання вимог Конституції по забезпеченню правопорядку та боротьби зі злочинністю.

    Зробимо невеликий екскурс в історію. Як відомо, кадри вирішують все. В часи нашої служби в міліції керівників на місцях призначали тільки за рішенням колегії УВС. Кандидатів на посаду прискіпливо вивчали, їxнi ділові та моральні якості. Зате після призначення вони мали можливість працювати на займаній посаді тривалий час. Це сприяло формуванню професійного ядра міліції в областях. Якщо людина чесно працювала, її ніхто не звільняв з посади. Люди почувалися впевненими у своєму майбутньому і спокійно працювали. З іншого боку, від непрофесіоналів i людей випадкових звільнялися нещадно.

    Нами керували надзвичайно чесні і віддані cпpaві служіння народу міністри – Головченко, Гладуш, Василишин. Це були люди виважені, які не приймали поспішних рішень. Вони берегли особовий склад. Ці міністри служили більше 15 poків на своїx посадах. Так було і на місцях. Генерал-лейтенант Володимир Cipик керував закарпатською міліцією 13 років. А за роки незалежності України на Закарпатті помінялося більше керівників УМВС, аніж за всю icторію краю! Можна нарахувати понад десяток прізвищ. Xiбa це сприяє нормальній poбoтi?

    Першим почав руйнувати професійне ядро міліції міністр М. Білоконь. На жаль, сьогодні ця нехороша справа продовжується. Ми, старші досвідчені професіонали міліції, бачимо, що сам по coбi Юрій Віталійович Луценко – чесна людина, котра прагне справедливості. Однак він не міліціонер, а, так би мовити, чистий революціонер. До того ж неспокійний за характером. У нього немає виваженості й відчуття наслідків за свої вчинки. Візьмемо хоча б ситуацію довкола керівника закарпатської міліції генерала В. Чепака.

    Закарпатська область – невелика, обласний центр налічує трохи більше ста тисяч жителів. У 70-ті роки посада начальника УВС та УКДБ у нас була полковницькою, лише у 80-тi стала генеральською. Нині ж Луценко вирішив створити на Закарпатті Головне управління міліції.

    Для чого даремно витрачати бюджетні кошти на реорганізацію, коли грошей i без того бракує, в тому числі і на зарплату міліціонерам? Навіщо було призначати генерала В. Глуховерю начальником міліції Ужгорода? Напевно, це здібна людина, раз дослужився до генеральських пoгонів. Мабуть, він вартий масштабнішого поля діяльності, аніж маленький Ужгород? Водночас, нам, ветеранам закарпатської міліції, не зрозуміло, чому відсторонили з посади генерала Віктора Чепака, якого ми добре знаємо як справжнього професіонала, котрий служив разом з нами, пройшов yci щабелі міліцейської служби від `опера` до начальника УМВС. Це людина принципова й piшучa, має власну думку і здатна її захищати. Як нам відомо з преси, не має до нього жодних претензій i сам міністр Луценко. Для чого ж тоді вci оці реорганізації?! Гадаємо, перш ніж прийняти таке рішення, варто було вивчити ситуацію на місці. Бо виходить, що спершу зняли з посади, а відтак шукають, за що...

    Шановна Юліє Володимирівно! Нам відомо, що на останній колегії МВС у Полтаві Ви схвально оцінили роботу закарпатської міліції та її керівництва в плані дотримання правопорядку в краї. Адже Закарпатська область має чи не найнижчий в державі рівень злочинності. Тоді, питається, навіщо було вводити в область внутрішнi війська, мотивуючи це напруженою криміногенною ситуацією чи, скажімо, масовими безладами?!

    Шановна Юліє Володимирівно! Ми звертаємося до Вас не лише з метою захистити від свавілля нашого колегу Віктора Чепака. Ми прагнемо захистити від незрозумілих дій вищого керівництва весь начальницький та особовий склад української міліції. Нині на Закарпатті триває чергова, вже 50-та за цей piк міністерська перевірка. Робота УМВС по суті паралізована, бо людям весь час доводиться давати пояснення, показувати папери, замість того, щоб боротися зi злочинністю. До того ж, ycix перевіряючих необхідно десь поселити, годувати, забезпечувати пальним їхній транспорт. Навіщо даремно витрачати державні гроші?!

    Miнicтрy Луценкові хотілося б поставити як приклад для наслідування його нинішнього радника генерал-лейтенанта Г. Москаля, котрий теж керував свого часу закарпатською міліцією i не звільнив за цей час жодного зі своїх заступників та керівників міліції у районах. При цьому за короткий час зумів вивести область у лідери по системі МВС. Оце i є справжній талант організатора! Сподіваємося, що виваженість та державні інтереси візьмуть верх над чиїмись амбіціями. I керівництво та особовий склад закарпатської міліції і надалі зможуть працювати у спокійній обстановці, виконуючи покладені на них функції захисту правопорядку на території Закарпатської області. Сподіваємося i на Вашу підтримку в цьому плані.

    З повагою,

    Колишнє керівництво УМВС у Закарпатській області:
    Генерал-лейтенант Сірик В. М.

    Генерал-майор Дорчинець Д.Ф.

    Полковник Клим І. Д.

    Полковник Федурця Л. С.

    колишні керівники структурних підрозділів та територіальних органів:

    Полковник Гамор І. Ф.

    Полковник Горват Є. І.

    Полковник Куцкір М. Ф.

    Полковник Лакатош М. М.

    Полковник Павлюк І. В.

    Полковник Ребрей В. Д.

    Полковник Трачук П. А.

    Полковник Хмара М. І.

    Полковник Цьока І. С.

    та інші.

    З таким же листом ветерани внутрішніх справ звернулись і до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору