ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Винесли вирок винуватцю кривавого ДТП на мосту Патона

    18 квітня 2024 четвер
    31 переглядів

    Суддя Дніпровського суду Києва оголосив вирок Віктору Ковальчуку, який у січні минулого року на мосту Патона збив на смерть трьох людей. Віктор Ковальчук – не олігарх, не можновладець і не родич впливових людей, але його справу Дніпровський суд розглядав понад півтора року.

    Суддя Дніпровського суду Києва оголосив вирок Віктору Ковальчуку, який у січні минулого року на мосту Патона збив на смерть трьох людейЗатягнув процес адвокат підсудного Ігор Годецький. Він звинувачував в упередженості суддю Сергія Федосєєва та вимагав його відставки, наполягав на додаткових експертизах, а кілька разів просто не приходив на засідання.

    За словами адвоката, проти його підзахисного існує ціла змова. У ній беруть участь міліціянти, судова машина та програма «Свідок». Журналістам навіть погрожував судовим позовом. Мовляв, кореспонденти мали нахабство стверджувати, що в момент ДТП Ковальчук був напідпитку, посилаючись на свідчення інспекторів ДАІ, які оглядали місце аварії.

    За версією пана Годецького, досвідчені міліціянти не можуть відрізнити запах перегару від запаху розлитих по асфальту технічних рідин.

    Ігор Годецький, адвокат обвинуваченого (10 вересня 2008 року): «Деякі стверджують, що чули запах алкоголю. А ви фотографії бачили? Там розлита тормозна і охолоджуюча рідина, які на спирту стоять. Тому те, що там є запах алкоголю на місці ДТП – це звичайно».

    Брехнею адвокат називає й протокол медексперта, який після аварії оглядав Ковальчука. Фахівець зробив висновок – нетверезий. Захисник же спирається на іншу експертизу, але не уточнює, що її зробили за 12 годин після ДТП.

    Ігор Годецький, адвокат обвинуваченого: (10 вересня 2008 року): «Медичний експерт, я думаю прізвище не треба називати, робить висновок: в результаті судово-токсикологічного дослідження крові та сечі не виявлено етилові, метилові і інші спирти».

    Ще на слідстві, а потому й у суді Ковальчук визнав – трагічного дня він пив оковиту, а потому ще й пивце. Розлетілася на друзки ще одна версія захисту – ніби Ковальчук хвора людина. Годецький уперто доводив, що його клієнт перед самісінькою аварією втратив свідомість.

    Григорій Лопатін, адвокат постраждалих (11 вересня 2008 року): «Он же соседа взял свидетелем, который говорил, что постоянно он терял сознание, допросил маму. Мама говорит: он на линейке пионером терял сознание. Секундочку, он в армии отслужил в 1992 году. Вы что сына поставили инвалидом в армию? Он права получил в 1998 году. А чего ж вы в МРЭО не сказали про то, что он у вас болеет».

    Дві незалежні експертизи чітко встановили, що Віктор Ковальчук – здорова людина і на мосту Патона свідомості не втрачав. Єдині аргументи на захист водія – позитивні характеристики із СІЗО та з роботи. На 34-му засіданні суддя Сергій Федосєєв проголосив вирок – максимальний термін за статтею звинувачення.

    Сергій Федосєєв, суддя Дніпровського суду: «10 років позбавлення волі».

    На суворість вироку вплинуло повне невизнання обвинуваченим своєї провини. Тож пан Годецький зробив своєму клієнтові ведмежу послугу. Якби той покаявся, отримав би на кілька років менше.

    Сергій Остапченко, брат загиблого в ДТП: «Брата не вернуть… Не могу смотреть в глаза его родителям – столько тянулось дело».

    Олександр Кузьменко, державний обвинувач: «Никаких смягчающих обстоятельств не было. Приговор справедливый. Он заслужил».

    Історія Віктора Ковальчука – не є винятком. У кінці серпня в Харкові на аналогічний термін засудили ще одного водія-вбивцю. Другого травня п’яний Андрій Полтавець в’їхав у трамвайну зупинку й позбавив життя шістьох людей, серед яких двоє – діти. Загалом, за даними ДАІ, у 2008 році з вини нетверезих водіїв сталися майже 2500 ДТП. У них загинули 334 людини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору