ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 14 жовтня 2008 року

    24 квітня 2024 середа
    23 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3741 заява про злочини. Вжитими заходами 1 699 (45,4%) з них розкрито «за гарячими слідами».

    Серед розкритих злочинів - 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 29 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, саморобний пістолет та 375 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб. У них вилучено 25,4 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 271 особу.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 83 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 21 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 148 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 166 - травмовані.

    У Герцаївському районі Чернівецької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 74-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 27-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 11 жовтня з метою крадіжки зайшов до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження.

    У місті Чернігові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано чотирьох громадян Республіки Білорусь, 1974 – 1984 р.н. Попередньо встановлено, що вони вночі 8 жовтня в Чернігівському районі Чернігівської області на автостоянці з контейнера припаркованої вантажівки “Вольво” викрали пральний порошок на загальну суму 3,4 тис. доларів США.

    На Донеччині слідчим відділом одного з райвідділів Донецького міськуправління внутрішніх справ за матеріалами Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 і ч.1 ст.209 КК України (шахрайство й легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом). Попередньо встановлено, що невстановлені особи, використовуючи дублікат печатки кооперативного підприємства, уклали фіктивну угоду придбання приватним підприємством нерухомого майна згаданого кооперативного підприємства. У подальшому правопорушники звернулися до Третейського суду з позовом про визнання за приватним підприємством права власності. Задоволене в повному обсязі згадане судове рішення було надано до Господарського суду Донецької області, відповідно до ухвали якого будинки бази перейшли у власність згаданого ПП і в подальшому реалізовані одному з товариств з обмеженою відповідальністю. Таким чином кооперативному підприємству завдано збитки на суму 6,46 млн. гривень.

    У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки начальника одного з районних управлінь газозабезпечення та експлуатації. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за узгодження документації на введення в експлуатацію газопроводу в одному з сіл згаданого району. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито вчителя однієї із загальноосвітніх шкіл, яка підбурила місцеву жительку до дачі 1 тис. доларів США хабара посадовим особам коледжу за сприяння у вступі до згаданого навчального закладу її доньки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 369 КК України (підбурювання до дачі хабара).
    МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору