ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Дніпропетровську смертельно поранений прокурор Володимир Шуба (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    Причина смерті Володимира Шуби вогнепальне поранення

    Речниця загиблого називає інцидент нещасним випадком через необережне поводження зі зброєю. Крапки над «і» має розставити слідство. Тим часом на Дніпропетровщині подейкують, що трагедія на території спорткомплексу може бути як самогубством, так і вбивством.

    Тіло прокурора знайшли 15 жовтня в тирі на території приватного спорткомплексу «Беркут». Причина смерті – вогнепальне поранення. За попередньою інформацією, трагедія сталася під час пристрілювання мисливського карабіна. Наша знімальна група однією з перших прибула на місце й застала дві карети швидкої допомоги. Втім, лікарі – ані пари з вуст.

    Поки ми намагалися бодай що випитати в медиків, до спорткомплексу з’їхалися викокопосадовці та міліціянти. На оточену оперативниками територію сторонніх не пускали. Якщо працівники «швидкої» просто мовчали, інші запевняли, що все нормально. Навіть підказали, куди йти по коментарі.

    З достовірних джерел ми з’ясували, що вранці Володимир Шуба приїхав до клубу пристріляти мисливську зброю. Коли перезаряджав карабін, той вислизнув з рук і пролунав постріл. Куля влучила у груди. Та правоохоронці радять не робити поспішних висновків.

    Георгій Гогуадзе, заст. керівника ГУ МВС України у Дніпропетровській обл.: «Соберем пресс-конференцию и все расскажем. – А что случилось? Без комментариев».

    Тим часом на Дніпропетровщині подейкують, що пан Шуба мав одіозну вдачу. Тож люди припускають самогубство, й навіть убивство.

    Довідка: Володимир Васильович Шуба народився 1 серпня 1953 року в місті Харкові. Після юридичного інституту влаштувався на роботу в обласну прокуратуру. Потім працював помічником прокурора вже Чернігівської області. Після армії був у прокуратурі Чернігова. Далі очолив Ужгородську прокуратуру. За два роки переїхав до Дніпропетровська, де працював першим заступником обласного прокурора. З 1996 по 2000 роки очолював прокуратуру АР Крим. Далі працював у Дніпропетровську.

    Саме за ці майже дев’ять років на посаді обласного прокурора Володимир Шуба став фігурантом кількох гучних справ. У грудні 2003 року Генеральний прокурор Геннадій Васильєв звільняє його з поста прокурора області. І навіть ініціює порушення проти нього кримінальної справи. Через рік новий прокурор Піскун поновляє Шубу. У Дніпропетровську подейкували, що це коштувало ставленикові суми з шістьма нулями. Згадують прокурора і на плівках Мельниченка. На них нібито зафіксована розмова двох посадовців про те, що потужні горілчані компанії щомісяця платять Шубі десятки тисяч доларів.

    Відверті звинувачення на його адресу пролунали й навесні 2006 року. Йому закидали замовлення замаху на бізнесмена Геннадія Корбана. Тоді 19 березня пізно ввечері автівку підприємця обстріляв невідомий. Корбан не постраждав, але три кулі дістав його охоронець.

    Геннадій Корбан, підприємець: «Версия относительно прокурора наиболее свежая. Наиболее вероятна. Потому-что конфликт свежий. И сроки предупреждений, которые мне шли, совпадают с некоторыми событиями, связанные с конфликтом с прокурором области».

    На цю гучну заяву, як і на решту, в оточенні Шуби завжди мали відповідь.

    Володимир Шуба, прокурор Дніпропетровської обл.: «Мы хотим, чтобы Корбан сказал о своих заблуждениях в своем репортаже».

    Світлана Чорна, речниця прокуратури Дніпропетровської обл.: «У зв’язку із цією заявою, що паплюжить ім’я прокурора та його репутацію, професійні якості людини, яка віддала десятки років служінню закону. Шуба сьогодні звернувся до Генпрокуратури про проведення перевірки».

    Олександр Дем’янчук, Артур Терещенко, НТН.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі