ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Польща : Дні Львова, Івано-Франківська і Луцька пройшли у Жешуві

    25 квітня 2024 четвер
    51 переглядів

    11-13 жовтня 2008 році офіційна делегація з Івано-Франківська під керівництвом заступника міського голови Федорук Зінаїди Іванівни, взяла участь у заходах, присвячених українським містам-партнерам міста Жешува (Республіка Польща) Львів, Івано-Франківськ, Луцьк.

    Дійство проходило під гаслом "На шляху до Євро-2012", повідомляє прес-служба МВК.

    Відбулися зустрічі з Президентом міста Жешув Тадеушом Ференцем, представниками Ради міста, працівниками уряду, консулом України в м.Любліні, Почесним консулом України в м.Жешуві, на яких обговорювалися питання спільної співпраці між містами – партнерами, зокрема між містом Жешувом та Івано-Франківськом, можливість реалізації спільних проектів із залученням коштів Євросоюзу. Польськими колегами презентовано ряд проектів, спрямованих на розвиток міста, покращення інфраструктури міста, які реалізовані за допомогою фінансової підтримки Європейської спільноти. Також відбулися перемовини щодо налагодження співпраці в галузі освіти і культури. "Я сподіваюся, що незабаром музичні школи Івано-Франківська матимуть партнерів у Жешуві, відбудуться концерти, а загальноосвітні навчальні заклади також прийматимуть з радістю польських школярів", – сказала на зустрічі з Президентом міста Жешува заступник міського голови Зінаїда Федорук.

    Значною подією було відкриття у підземеллі ратуші виставки "Великий голод в Україні 1932-1933 років", організованої Краківським Інститутом народної пам’яті. Вражаючі фото і факти тих страшних років голодомору в Україні відображені на стендах виставки та у розповіді організатора виставки, представника інституту народної пам’яті. Поляків та українців поєднує спільна молитва та запалення свічок за невинно загиблі душі. Заступником міського голови Зінаїдою Федорук висловлені сподівання на представлення цієї виставки в Івано-Франківську. "Шана та низький уклін тим людям, які зібрали сотні фото, документів і показали полякам ту сторінку нашої історії, від якої холоне в жилах кров. Сподіваюся також, що уроки минулого допоможуть нашим народам створити гідне добросусідське майбутнє", - сказала Зінаїда Іванівна Федорук.

    Президент міста Тадеуш Ференц висловив своє захоплення українською культурою, традиціями, мистецькими колективами. В рамках святкування днів українських міст-партнерів "Барви України" були запрошені музичні гурти зі Львова, Івано-Франківська, Луцька. На головній сцені в центрі міста біля ратуші тепло приймали мешканці Жешува івано-франківський гурт "Коралі", вже добре знаний на теренах Польщі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору