ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді 9 років "Дорогою життя" йдуть люди з обмеженими можливостями

    24 квітня 2024 середа
    60 переглядів

    Уже дев'ять років в Ужгороді проводить свою діяльність Медико-соціальний реабілітаційний центр "Дорога життя" — благодійна, недержавна, неприбуткова організація, яка займається комплексною реабілітацією дітей та молоді з обмеженими можливостями здоров'я, здійснює соціальний захист прав, інтересів клієнтів та їхніх сімей.

    І за цей час, крім усього, в Центрі реабілітації склалися традиції святкування Дня народження.
    Одна з них — проведення маршу-ходотону. Цього разу діти та молодь з обмеженими можливостями, їхні батьки, працівники "Дороги життя" та волонтери, друзі з ТАЧ-проекту й учасники гурту "Магаримбас" з м. Корвалліса пройшли центральними вулицями міста під звуки оркестру з повітряними кульками в руках. Це можливість зайвий раз наголосити суспільству, що діти та молодь з обмеженими можливостями — його повноправні члени і повинні мати рівні з іншими права на освіту, відпочинок, безбар'єрність середовища тощо.
    Ще одна хороша традиція — організація солодкого столу в залі ресторану „Закарпаття". Нині в Ужгороді близько 250 дітей та молоді з особливими потребами, тож організувати такий захід без допомоги небайдужих людей було б неможливо. І відрадно, що такі люди завжди знаходяться. Це, зокрема, начальник управління праці та соцзахисту населення Ужгородської міської ради Г. Гецко, керуюча відділенням Фонду соцзахисту інвалідів у Закарпатській області Г. Бондар, А. Сугай, А. Сербайло, зав. гінекологічним відділенням М. Шекета, головний лікар ЦМДКЛ О. Передрій, завідуюча дитячої поліклініки Є. Лях, друзі з Корвалліса й "Коаліції захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю" М. Сварник, Л. Шрамко.

    Цього ж дня в Падіюні відбувся благодійний інтегрований концерт за участю гурту "Магаримбас", учасників ТАЧ-проекту, вихованців "Дороги життя", спортивно-хореографічної студії "Вікторія", Ренати Штіфель, заслуженного артиста України Олександра Садварія.

    Також у цей період, з 2 по 4 жовтня, проходила Всеукраїнська конференція представників ГОІ, державних органів влади та фахівців сфери реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями "Реабілітація дітей та молоді з функціональними обмеженнями в Україні. Реалії та перспективи". Організатор — Всеукраїнське громадське соціально-політичне обєднання "Національна Асамблея інвалідів України".
    invak.info

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору