ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 22 жовтня 2008 року

    23 квітня 2024 вівторок
    29 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3548 заяв про злочини. Вжитими заходами 1697 (47,8%) з них розкрито «за гарячими слідами».

    Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів, 32 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 250 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 75 осіб. У них вилучено 36,5 кг наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4775 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 49 осіб.

    Упродовж минулого тижня порушено 99 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 139 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 24 особи загинуло та 179 - травмовані.

    У місті Макіївці Донецької області 15 жовтня у будинку 55-річного безробітного місцевого жителя було знайдено повішеним 40-річного жителя обласного центру та мертвим з травмами голови 30-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що увечері 14 жовтня господар будинку під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв, металевим прутом заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому, після чого покінчив життя самогубством через повішання.

    У селі Слободі Новоселицького району Чернівецької області 15 жовтня після гасіння пожежі у будинку 71-річної пенсіонерки було знайдено мертвою з ножовими пораненнями господарку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 50-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що уранці 15 жовтня у будинку господарки у стані алкогольного сп’яніння він вбив пенсіонерку ножем й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

    У Печерському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано 32-річного громадянина однієї з південноєвропейських держав. Попередньо встановлено, що він вимагав 50 тисяч євро неіснуючого боргу у своєї 24-річної співмешканки, місцевої жительки.

    У Полтавському районі Полтавської області у результаті проведення оперативних заходів міліцією затримано двох безробітних місцевих жителів віком 27 та 37 років. Попередньо встановлено, що впродовж минулої ночі у будинку 30-річного місцевого жителя, вони утримували господаря й вимагали від нього передати їм право власності на будинок. Заручника звільнено.

    У місті Харкові міліцією затримано 30-річного підданого однієї з африканських держав. Попередньо встановлено, що увечері 18 жовтня у квартирі 20-річного місцевого жителя, після спільного вживання алкогольних напоїв, він заподіяв ножове поранення живота господарю. Потерпілого госпіталізовано.

    У Донецьку міліцією затримано 49-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого виявлено і вилучено 590 грамів вибухівки.

    У Вінниці міліцією затримано 20-річного безробітного молодика, у якого за місцем проживання вилучено 15 кг макової соломки та 1 кг марихуани.

    У Марківському районі Луганської області затримано 18-річну громадянку Російської Федерації, у якої вилучено 150 грамів марихуани.

    У Дунаєвецькому районі Хмельницької області затримано 29-річного раніше судимого робітника одного з товариств, у якого за місцем проживання вилучено 16 кг макової соломки.

    На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора одного з акціонерних товариств. Встановлено, що він незаконно реалізував майно зазначеного підприємства, на яке було накладено арешт, чим завдав збитків на суму 150 тисяч гривень. Прокуратурою Рожнятівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців одного з фондів фінансування будівництва. Встановлено, що минулого року вони шахрайським шляхом заволоділи понад 15 млн. грн. інвесторів, вкладених в будівництво багатоповерхового житлового комплексу (на даний час будівництво вказаного комплексу не розпочиналось). Слідчим управлінням ГУМВС в Одеській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    На Рівненщині працівниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Рівненській області викрито посадовця обласного Управління з контролю за охороною та використанням земель. Встановлено, що він, з метою покращення показників своєї службової діяльності, вносив в акти перевірок суб’єктів господарювання завідомо неправдиві відомості щодо порушення ними земельного законодавства (фактично перевірки не проводив). Рівненською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).
    МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору