ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кримінальні вояжі ужгородських "ведмежатників"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    58 переглядів

    ...Прийшовши якось вранці на роботу, один з працівників зауважив, що тут побував хтось чужий.

    Про це він доповів керівнику. Під час огляду приміщення фірми з’ясувалося: із сейфа зникла величезна сума грошей. Не гаючи часу, потерпілий подався в Ужгородський міськвідділ УМВС.

    Слідчо-оперативна група, котра прибула на місце події, одразу ж приступила до звичної роботи. Все вказувало на те, що невідомі зловмисники були, як мовиться, зі “стажем”. Після свого візиту вони не залишили жодних слідів. Такі випадки у міліцейській практиці не поодинокі. Тому, стражі порядку вирішили перевірити усіх осіб, котрі спеціалізувалися на цьому виді злочину. Для пошуку зухвалих ведмежатників була створена посилена група з числа досвідчених оперативників. Дії підлеглих координував перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу УМВС Володимир Огняник. Через невидиме сито міліцейських перевірок проходив кожен, хто представляв оперативний інтерес. Та підозрювані мали залізні алібі. Проте пошуки продовжувалися. Відпрацювання згодом дали результат. Співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що вночі якісь невідомці мають намір навідатися знову на фірму, щоб "бомбанути" сейф з грішми. До їхнього візиту працівники міліції вирішили належно підготуватися. Був розроблений детальний план затримання крадіїв. Увага зверталася на кожну здавалося б, дріб'язкову деталь. Один необережний крок міг звести нанівець всю роботу. А тоді, як кажуть, шукай вітра в полі.

    Оперативники припускали: що шукачі грошей можуть бути озброєні, тож для затримання "ведмежатників" залучили й бійців спецпідрозділу "Беркут". Розбившись на дві групи, правоохоронці влаштували засідку неподалік фірми. Коли годинник пробив третю ночі, у пітьмі з’явилися три постаті. Біля дверей вони заходилися орудувати «фомкою». Зірвавши замок, нічні гості проникли всередину приміщення, а коли за якийсь час повернулися, пролунала команда: «Стояти! Міліція!»

    Від несподіванки всі троє на якийсь час заклякли. Далі, оговтавшись, щодуху кинулися навтьоки. Двох втікачів вдалося затримати одразу. Третій намагався чинити опір правоохоронцям, але кілька прийомів рукопашного бою -- і зухвалець вже лежав скрученим на землі. Під час огляду у них вилучили стільниковий телефон, поцуплений на фірмі. Цього разу зловмисникам не вдалося нічим поживитися. Їхні лихі наміри зірвали правоохоронці. У зловмисників також вилучили рукавиці, маски, "фомку", "кусачки" та інший злодійський реманент.

    Затримані – місцеві жителі, 29-річний Павло, 34-річний Олександр та 18-річний Сергій.

    -- За фактами крадіжок з ТОВ порушено кримінальну справу. Поки що в активі кримінального тріо шість епізодів крадіжок, – розповідає перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу УМВС Володимир Огняник. – Однак ми не виключаємо, що епізодів може бути значно більше, так як і осіб, причетних до цих злодіянь. Сума завданих збитків вимірюється багатьма нулями. Наразі перевіряємо їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Триває слідство, котре повинно пролити світло на всі деталі цієї історії, але остаточну крапку поставить суд.

    Іван ЛАДЖУН, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору