ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чужі ДАІшники на дорогах Закарпаття

    28 березня 2024 четвер
    55 переглядів

    Водії добре знають, коли зустрічне авто блимає фарами, це означає -- десь неподалік знаходяться працівники Державтоінспекції.

    Тоді і швидкість відповідає встановленим нормам, і кількість пасажирів у маршрутному таксі така, як потрібно, і за кермо не кожен відважиться сісти у нетверезому стані. Певно, це залежить від нашої ментальності, що без додаткового нагляду не обійтись. Прикро, але більшість водіїв, навіть пасажирів громадського транспорту, ставиться до стражів порядку на дорогах дещо упереджено.
    Ось і цими днями поява посилених груп «даішників», котрі патрулювали вулиці населених пунктів краю, також викликала неоднозначні відгуки. Громадяни губилися у здогадах: що ж трапилося?
    Річ у тім, що за розпорядженням міністра внутрішніх справ Юрія Луценка протягом місяця, з 6 жовтня по 6 листопада, в області триватиме комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання. У понеділок поїхали на батьківщину відряджені військовослужбовці з Львівщини та Вінничини, а їм на зміну прибуло 25 екіпажів працівників Державтоінспекції з п’яти областей: Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Одеської та Криму. За ці кілька днів «гості» вже встигли виявити 750 порушень правил дорожнього руху, 93 з яких були керування ТЗ у нетверезому стані. 56 автомашин затримано на штрафмайданчиках.
    У Перечині, наприклад, співробітники ДАІ затримали авто «Урал», яким керував 39-річний свалявець. Вантажівка перевозила близько 25 метрів кубічних лісу без відповідних документів. Не змогли пред’явити жодних документів, щоправда на свої транспортні засоби та право керування ними, і два молодики, які мчали у селі Страбичово на швидкісних мотоциклах «Сузукі» та «Ямаха». Під час перевірки з’ясувалося: мотоцикли -- крадені, перебувають у міжнародному розшуку. Не все було гаразд і з двома машинами, які під час відпрацювання Ужгорода та Мукачівського району зупинили для перевірки правоохоронці з Хмельниччини та Вінничини. У першому випадку виявили: автомобіль «Фольксваген-Пассат» має «перебиті» номери кузова, а в другому – номер кузова іномарки «Форд» взагалі не збігається із відповідними записами у свідоцтві про реєстрацію ТЗ.
    З подібним правопорушенням зіткнулися також стражі доріг з Дніпропетровської області. Їм довелося працювати у Хустському районі. Тут зупинили для перевірки «Деймлер-Бенц», документи на авто взагалі були відсутні, а номерні знаки перечеплені з іншого легковика. А співробітники ДПС Одеської області перевіряли на Рахівщині «уазик». Номер його кузова, як з’ясувалося, був знищений. Хтось «попрацював» над номерами кузова і в автомобілі БМВ. Цю іномарку кримські «даішники» зупинили під час відпрацювання Мукачева. В іншому БМВ, затриманому правоохоронцями з Дніпропетровщини у Хустському районі, виявили підроблення свідоцтва про реєстрацію і талона про проходження техогляду. З підробленим талом попалися також власник «Ауді А6», житель обласного центру, та водій «Тойоти» з Рахова.
    А загалом у період з 6 по 21 жовтня було виявлено в області 9434 порушень ПДР. Серед найтиповіших – керування транспортними засобами у нетверезому стані (483), перевищення встановленої швидкості (1822), створення аварійної ситуації (140).
    ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору