ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Русини відновили свою державність та проголосили Підкарпатську Русь

    18 квітня 2024 четвер
    20 переглядів

    Другий європейський Конгрес підкарпатських русинів прийняв і затвердив акт проголошення відновлення русинської державності в статусі від 22 листопада 1938 року, і утворення державної виконавчої влади.

    Як повідомляє кореспондент, за словами голови сойма підкарпатських русинів отця Дмитра Сидора, дане рішення Конгресу 'негайно вступає в силу за умови подальшої відмови властей України сісти за стіл переговорів з представниками русинів і оформлення законних конституційних умов перебування республіки Підкарпатська Русь у складі України з 1 грудня 1991 року, а також за умов введення надзвичайного стану, за умов гонінь, репресій, спроби територіально-адміністративної зміни території підкарпатських русинів і окупаційних акцій з боку націоналістично-терористичних організацій.

    Таким чином, проголошено пакет документів на відновлення в колишніх правах республіки Підкарпатська Русь.

    Також Д.Сидор подякував партії 'Батьківщина' за підтримку конгресу. Як повідомляє кореспондент, 1,5 тис. активістів цієї партії виїхали до Львова та Івано-Франківська з метою запобігання спробам зриву конгресу русинів..

    На запитання про те, чи не бояться вони звинувачень в сепаратизмі, Д.Сидор відповів, що 'тероризмом і сепаратизмом сьогодні переймаються спецслужби України, а не ми. Ми хочемо мати конституційні умови, а не колонізацію і рабство'.

    (фоторепортаж)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Д.Сидор это один из параноиков, сбежавший из Ужгородской псибольницы (палата №6). Люди, помогите ему и его пастве вернуться обратно, пока еще не поздно.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    да жители каждого села и даже хутора могут провозглашать себя отдельным народом, требовать признания своей государственности, а их лидеры - президентами этих республик. Есть отличный метод лечения - длительное пребывание в изоляции от внешнего мира - психиатрическая лечебница или тюрьма, наконец. Несколько сетен человек давно и совершенно безнаказанно вбивает виртуальные пограничные столбы по склонам Карпат... Ими хоть кто-нить когда-то займется и угомонит их? О. Сидор - "поп Гапон 21 века", тоже мог бы отправиться куда-нить подальше заботиться как о своей душе, так и своей пастве.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    DAVNO PORA OBEDNATISJA RUSINAM PROTI ORDI GALICKOI JAKA TOPCE SVJATU RUSINSKU ZEMLU!!!

    Похожие новости