ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Львові провели чемпіонат із автослалому

    20 квітня 2024 субота
    39 переглядів
    Ця “Хонда” найшвидше виплуталася із дорожнього лабіринту – за 1 хв. 12,82 сек.

    Гул моторів, “вереск” гальм і запах горілої гуми – це автослалом. На перший погляд. Якщо “копати глибше”, то за цим видом спорту ховається віртуозність водіїв: перемагає той, хто наймайстерніше керує своїм “залізним конем”.

    У Львові, де цьогоріч вперше провели чемпіонат із автослалому, у цій справі немає рівних Данилові Шепталу. Саме він став переможцем п’яти етапів чемпіонату, організованого Львівським тюнинг-клубом, і виїздив звання абсолютного чемпіона Львова зі слалому.

    Для дванадцяти майстерних водіїв цьогорічний День автомобіліста був особливим – сповненим екстриму й азарту від змагань. Навчальний майданчик у Брюховичах, що під Львовом, “окупували” “Жигулі”, BMW, “Мерседес”, “Шкода”, “Ауді”, “Пежо”, “Хонда”... Розділившись на два “табори” – передньопривідний і задньопривідний – автівки “вимальовували” на асфальті напрочуд складну фігуру. Боротьба йшла за соті долі секунди. Рекорд того дня, який встановив учасник слалому із Тернополя Дмитро Сторожук - на чорній “Хонді CRX”, - 1 хв. 12,82 сек.! Водії-рекордсмени на задньопривідних авто долали цю дистанцію на чотири секунди довше.

    – У п’ятому етапі чемпіонату зі слалому учасники отримали найскладнішу фігуру, - розповідає кореспондентові “ВЗ” президент Львівського тюнинг-клубу Василь Кулешко. – Важливо було не просто вміло та швидко проїхати її, а запам’ятати. Тут – і заїзд в “гараж”, і непрості розвороти... Одне слово, найскладніші ситуації, з якими водій може зустрітися на дорогах.

    Слалом – видовищний вид змагань. Водії демонструють свої віртуозні навики швидкісного керування на максимально короткому відрізку шляху, оминаючи перешкоди. Швидкість авто при цьому не сягає понад 30 км/год. Для участі в таких змаганнях автомобілі спеціально готують. Найбільше навантаження йде на кузов та підшипники коліс. Під час тренувань і самих змагань учасники чемпіонату “спалюють” по два комплекти гуми.

    – Для Львова автослалом - новий вид спорту, - каже Василь Кулешко. – Та вже до кінця цього року Львівський тюнинг-клуб повинен стати членом української Федерації автослалому. Тоді наші найкращі водії представлятимуть Львів на змаганнях в інших містах. Наразі ж найвправніші автогонщики – у Вінниці та Ужгороді.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Дуже некоректно передруковувати чужу статтю, не посилаючись на автора, або сайт звідкіля взято!!! А взято це з інет-сторінки газети "Високий Замок" (www.wz.lviv.ua), автор статті Галина ГУЗЬО.