ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський онкодиспансер розширився на 1200 квадратних метрів

    23 квітня 2024 вівторок
    60 переглядів

    В Закарпатському обласному онкодиспансері в Ужгороді триває капітальний ремонт, по завершенні якого заклад перетвориться на сучасну лікарню європейського типу.

    У цьому запевнив головний лікар ЗОКОД Андрій Русин під час прес-конференції, що відбулася нинішнього понеділка.
    Наразі ж у диспансері, де ремонт не проводився з 1971 року, майже з часу відкриття, повністю поміняно сантехніку, вікна й двері, електричну проводку, опалення, зроблено нові стелі та підлогу, відремонтовано підвальне приміщення. Одним словом, усе робиться капітально, аби протягом найближчих 20 років питання про капремонт не виникало, зазначив Андрій Васильович. Проте найсуттєвіше те, що над усім приміщенням добудовано 4-й поверх, завдяки чому лікарняні площі розширилися на 1200 квадратних метрів, а це дасть можливість розширити ліжковий фонд і покращити умови перебування людей. Таким чином, на добудованому поверсі буде розташовано частину променевого і хіміотерапевтичне відділення, на 3-му — хірургія, 2-й займуть поліклініка і гінекологія, а 1-й — адміністрація, клінічна лабораторія, оргметодкабінет, приймальне відділення, приміщення для зберігання ліків і частина променевого відділення.
    Зведено й примішення для отриманого за розподілом нового гаматерапевтичного апарата, на черзі — капремонт радіологічного корпусу. В планах наступного року — оновити меблі в усьому приміщенні, зробити 2-скатний дах над радіологічним відділенням і привести в порядок територію.
    • • •
    Проте не лише про приємне довелося говорити головному лікарю. Буквально напередодні в диспансері сталася крадіжка — вночі невідомі винесли комп’ютери з клінічної лабораторії й рентгенологічного кабінету, через що паралізовано роботу цих підрозділів. Дорожче, як по 100 доларів, викрадачі комп’ютери не продадуть, каже Андрій Васильович, натомість втрачена інформація, яка містилася на жорстких дисках, для лікувального закладу безцінна. І це серйозна втрата. “Це вже не треба мати взагалі нічого ні в душі, ні в голові, щоб у такому закладі щось красти”, — зазначив він і, користуючись нагодою, попросив усіх, хто, можливо, має якусь інформацію про цей випадок, повідомити її анонімно.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору