ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Буковина протестує проти закриття Вадул-Сіретської митниці

    28 березня 2024 четвер
    20 переглядів

    Депутати Глибоцької районної ради Чернівецької області вимагають від Президента, глави уряду та керівника Держмитслужби не ліквідовувати Вадул-Сіретську митницю.

    Вони вважають, що цей крок може загострити соціальну напругу та поглибити фінансову кризу у районі, що постраждав від повені.
    Відповідне звернення до керівників центральних органів влади депутати ухвалили на позачерговій сесії райради 29 жовтня.
    Депутати вимагають відмінити наказ про ліквідацію Вадул-Сіретської митниці, яка існує на території району вже понад 60 років і забезпечує значні бюджетні надходження. Як сказано у зверненні, ліквідація митниці "може призвести до соціальної напруги та поглиблення фінансової кризи у Глибоцькому районі, який є одним з найбільш постраждалих внаслідок стихійного лиха, що сталося 23 - 27 липня 2008 року".
    Депутати вважають, що митницю намагаються ліквідувати, щоби звільнити з посади її керівника Миколу Салагора, який протистоїть контрабандним схемам.
    ***
    З 25 грудня 2008 року у Чернівецькій області припинить свою діяльність Вадул-Сіретська митниця. Замість неї буде створено Чернівецьку митницю з місцем розташування у місті Чернівці. Відповідне рішення ухвалило керівництво Держмитслужби.
    Депутат Чернівецької облради, начальник Вадул-Сіретської митниці Микола Салагор, начальники відділів і секторів митного пункту "Порубне" цієї митниці - депутат облради Роман Ванзуряк, депутати Глибоцької райради Іван Жижиян та Петро Тофан, а також заступник начальника Кельменецької митниці, депутат Сторожинецької райради Дмитро Попадюк у своєму зверненні 12 жовтня просили прем’єр-міністра Юлію Тимошенко захистити їх від тиску з боку керівництва Держмитслужби і окремих народних депутатів з БЮТу. Вони також заявляли, що у випадку ігнорування їхніх вимог покинуть свої посади і складуть депутатські повноваження.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору