ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Тепло як "милостиня" від мера

    23 квітня 2024 вівторок
    22 переглядів

    Усе, як і восени два попередні роки: область уже гріється, а Ужгород мерзне.

    За даними обласних управлінь житлово-комунального господарства й освіти та науки, в усіх дитсадках і школах області розпочався опалювальний сезон, а в обласному центрі лише в тих, де є автономне опалення. Це 22 школи з 34 і лише 18 дитсадків із 30.

    Дякувати Богу, школярі цей тиждень ще на канікулах, та з понеділка і вони поповнюватимуть лави недужих. А малят, які, за статистикою медиків, про­­тягом останніх двох тижнів заслабли на простудні й вірусні захворювання дихальних шляхів, близько семи сотень, півтори сотні потребують стаціонарного лікування.

    На центральному теплопостачанні, тобто не опалюються, в Ужгороді школи № 5, 6, 7, 8, 12, 15, 19, 21, Ужгородський економічний ліцей, ліцей «Лідер», гімназія, дитсадки № 1, 15, 21, 26, 28, 30, 31, 42, НВК «Престиж», «Первоцвіт», «Дзвіночок», «Ялинка» і Падіюн. Загалом тільки в дитсадках це 2188 дітей, а з наступного тижня до холодних шкіл пі­дуть 7952 учні!

    За повідомленням санепідемстанції, окремі, насамперед ясельні, групи у дошкільних закладах уже закривають – не рятують навіть локальні обі­грівачі. Вочевидь, з понеділка ужгородців чекає й масове примусове «продовження» канікул у багатьох школах.

    Тиждень чекали на «милостиню» мерії студенти Ужгородського університету, тепер здобувають знання, мерзнучи на скорочених парах. Передати котельню тільки для одного корпусу університету, точніше продати за повну вар­тість, мер згоден, але тільки якщо на додачу до грошей «за так» віддадуть центр дозвілля студентської молоді «Ювентус» – колишній кінотеатр у центрі міста, який Ратушняк ще не встиг «приватизувати» із зиском для себе й своїх ближніх.

    За угодами з початку жовтня минулого року на початок опалювального сезону цього року всі теплокомуненерго Закарпаття проплатили за спожитий газ 100 %, а «Ужтепло» – нуль! Заборгованість Ужгорода – майже 9 млн грн, і лімітів для міста не виділено.

    Напередодні відзначення Дня міста Сергій Ратушняк повідомив журналістам, що цілком імовірний такий сценарій: учні шкіл, де є централі­зоване теплопостачання, можуть перейти на навчання у заклади, які опалюються автономно. Не будемо говорити про абсурдність і неможливість утілення цієї ідеї. Але, вочевидь, за такою ж логікою мешканцям котроїсь багатоповерхівки, що теж має тільки централізоване теплопостачання, запропонують пожити... вдома у мера. А що – і опалення є, і місця для них усіх в численних хоромах Сергія Миколайовича вистачить. Інші ж зможуть перезимувати у «555»...

    Іван Кошицький, Мукачево.нет

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору