ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 31 жовтня 2008 року

    23 квітня 2024 вівторок
    25 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 433 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 431 (41,6%) з них розкрито «за гарячими слідами».

    Серед розкритих злочинів – 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 30 пограбувань, 11 розбійних нападів, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грам вибухівки та понад 1 600 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 63 особи, у яких вилучено 11,8 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 489 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

    Протягом минулої доби порушено 209 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 69 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 144 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 172 – травмовані.

    У Голосіївському районі міста Києва декілька днів тому в лісовому масиві невідомий пострілами з вогнепальної зброї вбив одного та поранив ще двох чоловіків, 1966-1985 р.н., всі без певного місця проживання і роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 50-річного безробітного жителя міста Кривий Ріг Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він скоїв цей злочин з використанням обрізу мисливської рушниці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

    У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 44-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 жовтня зайшов до приміщення міської філії Ощадбанку України й під загрозою фізичної розправи касиру даної філії – 24-річній місцевій жительці забрав з каси 1,5 тисячу гривень та втік.

    У Болградському районі Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 28-річного безробітного місцевого жителя та 18-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що вони у вересні цього року в лісосмузі поблизу села Оксамитне зазначеного району під загрозою ножа відібрали у 24-річного приватного підприємця, жителя райцентру, особистий одяг, мобільний телефон та 1,5 тисячу гривень. Частину викраденого вилучено. У ході подальшого розслідування встановлено, що вищезгаданий місцевий житель у жовтні цього року в місті Болграді під загрозою ножа намагався відібрати гроші у 22-річного місцевого жителя, приватного підприємця.

    У селі Вербівці Городищенського району Черкаської області міліцією затримано 41-річного безробітного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 170 грамів вибухівки.

    У Шевченківському районі міста Києва міліцією затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 50 грамів кокаїну.

    У Жмеринському районі Вінницької області міліцією затримано двох безробітних, раніше судимих місцевих жителів віком 44 та 34 роки, у яких вилучено 430 грамів амфетаміну, 40 грамів марихуани та 44 пігулки “екстазі”.

    У місті Кривому Розі Дніпропетровської області міліцією затримано 28-річну безробітну місцеву жительку, у якої вилучено 8,5 грама героїну.

    У місті Одесі міліцією затримано двох безробітних місцевих жителів віком 28 та 22 роки, у яких вилучено 3 грами та 1 грам героїну відповідно.

    На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виконавчого комітету однієї з міських рад, які незаконно видали ордер на отримання житла місцевій жительці, чим завдали збитки державі на суму 90 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб акціонерного товариства закритого типу, які упродовж липня цього року незаконно здійснили демонтаж та реалізацію недобудованих приміщень і споруд, розташованих на території згаданого товариства (перебуває в стані банкрутства), чим завдали збитки кредиторам на загальну суму понад 150 тисяч гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.221 КК України (незаконні дії у разі банкрутства).

    У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який у жовтні 2003 року надав до податкової інспекції неправдиві відомості про діяльність свого підприємства й незаконно отримав відшкодування ПДВ на суму 6 мільйонів гривень. Головним слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    У місті Полтаві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора колективного підприємства, яка, зловживаючи службовим становищем, склала фіктивний протокол загальних зборів членів колективу вказаного підприємства й незаконно реалізувала приватному підприємству три нежитлові приміщення. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
    МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору