ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський Хуст готовий до початку опалювального сезону

    29 березня 2024 п'ятниця
    49 переглядів

    «Ми працювали не один рік, аби сьогодні Хуст на новому якісному рівні був готовий до початку опалювального сезону», - зазначив міський голова міста Хуст Михайло Джанда.

    Ще у 2002 році у місті Хуст, Закарпатської області, розпочалася комплексна програма з переведення шкіл та дитсадків на автономне опалення.
    Цього року за ініціативою міського голови всі котельні взяли на баланс міста та створили нове комунальне підприємство "Хуст-тепло".
    «Нам довелося піти на такий крок, адже вартість спожитої енергії від обласного підприємства "Закарпаттеплокомуненерго" щорічно зростала, і бюджет такого навантаження вже не витримував», - стверджує міський голова.
    В першу чергу від старих не ефективних опалювальних систем потерпають заклади освіти, тому нагальним було б переведення їх на опалення від автономних котелень.
    «Всього за два опалювальні сезони нова автономна котельня, скажімо, школи чи дитячого садочка, повністю окупається» - вважає Михайло Джанда..
    Ще шість років тому на будівництво та запуск однієї котельні витрачалося 250 – 300 тисяч гривень. Сьогодні ж вона коштує понад 600. Попри це вдалося встановити нові газові котельні у Хустських школах №2 та №3 та дитсадках №14 і №15, яке коштувало 1 млн. 800 тис. грн. Крім цього здійснено ремонт та капітальний ремонт приміщень, замінено 2045 квадратних метрів покрівлі закладів освіти на загальну суму 5 млн. грн.
    Альтернативне газовому, енергозберігаюче електричне опалення встановлено у садочку №5, картинній галереї і краєзнавчому музеї загалом на 212 тисяч гривень.
    А ще у місті Хуст нещодавно були виконані й інші ремонтні роботи, а саме капітальний ремонт дахів багатоквартирних будинків на суму 786,5 тисяч гривень, заміна 3540 погонних метрів водопроводів, що становило 2 млн. 165 тис. гривень. Без уваги міського голови не залишився й технічний стан закладів культури. Здійснений капітальний ремонт картинної галереї та музею на 408 тисяч гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору