ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нічні шакали Закарпаття жалю не знають

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Всього добу знадобилося оперативникам закарпатскої міліції, щоб затримати розбійників.

    ...Була вже глибока ніч, а 19-річний мукачівець Євген додому так і не повернувся. Відчуваючи в душі щось недобре дружина з батьком вирішили піти на пошуки. У нічній темряві, неподалік будинку, вони запримітили на землі якусь скоцюблену постать. Людина не подавала ніяких ознак життя. Оглянувши її зблизька, рідні впізнали Євгена, котрий був без свідомості. Певніше на нього хтось напав: голова молодого чоловіка була вся у крові, з ніг хтось зняв кросівки, зникла й бейсболка. У душі аж похололо від жаху: кому міг перейти дорогу Женя? Вже у кімнаті зауважили на голові потерпілого глибоку рану. Не гаючи часу родичі одразу викликали "швидку". У вкрай тяжкому стані медики відвезли хлопця в реанімаційне відділення Мукачівської ЦРЛ. Лікарі діагностували відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа. Про тяжко травмовану людину медики повідомили у чергову частину міськвідділу УМВС.
    ...Тривожне повідомлення про нічний напад одразу підняло на ноги слідчо-оперативну групу. На місце події виїхали також працівники карного розшуку. Потерпілий перебував у вкрай тяжкому стані й не приходив до тями. Нічого путнього не змогли сказати і його рідні. Знайшли на вулиці, не бачили нікого підозрілого. У потерпілого зникли кросівки, бейсболка та певна сума грошей. На допомогу розшуковикам з обласного центру виїхали досвідчені фахівці: заступник начальника карного розшуку Василь Мацо, старші оперуповноважені Євген Березін та Іван Кобаль. Спочатку, здавалося б, ніяких слідів. Та згодом, під час розстеження, виявився ще один потерпілий – 27-річний Олексій з Мукачева, котрий напередодні цієї пригоди проводив з потерпілим дозвілля у звеселяючому закладі. Як зізнався молодий чоловік вони з Євгеном нічної пори поверталися додому з бару. Неподалік будинку, де проживав приятель, на них раптово напали невідомі, котрі відлупцювавши їх, забрали речі та гроші. Від Олексія зняли з ніг кросівки, порожнє портмоне та стільниковий телефон. Та описати прикмети розбійників не вдалося, оскільки напад трапився несподівано.
    Оперативники вирішили перевірити особи тих, хто того злощасного вечора знаходився в барі. Інтуїція підказувала, що саме там за ними хтось слідкував. Відтак розпочалося відпрацювання, під час якого перевіряли всіх підозрілих, хто мав раніше конфлікт із законом. Розшуковики висунули кілька версій щодо розбою. Про те, що злочин скоєно з метою наживи – сумніву не було. Невдовзі правоохоронці отримали оперативну інформацію про двох неповнолітніх братів, котрі того вечора також веселилися в барі, де й потерпілі. Варто сказати, що за скоєння кримінально-карних діянь підлітки вже перебували у полі зору міліції. Тому оперативники вирішили спочатку провести бесіду з 15-річним Романом і 14-річним Василем. Хлопці були з багатодітної сім'ї, один вчився у школі, інший в одному з середніх навчальних закладів.
    Спочатку обидва брати стали заперечувати свою причетність: мовляв в барі були, однак ні до кого справи не мали. Та при хронологічному відтворенні ні Василь, ні Роман не змогли пояснити свою відсутність на деякий час. А відлучилися вони саме тоді, коли вийшли й Женя з Олексієм. Підлітки стали плутатися у відповідях на, здавалося б, прості запитання. Коли зрозуміли, що їх карта бита, стали розповідати про нічний напад...
    Як з'ясувалося в подальшому крім цих недоростків були ще троє молодиків: 19-річні Степан, Сергій та Віктор. Усе тріо виявилося доволі цікавими особами. Степан навчався в одному з вишів, Сергій, час від часу виїжджав на заробітки, але не гребував і тим, що скоював пограбунки. Віктор за скоєння розбійного нападу два роки тому вже отримав термін ув'язнення. З ними й вирішили детальніше поспілкуватися розшуковики.
    Спочатку затримані стали гаряче заперечувати свою причетність до злочину, вдаючи із себе невинних овечок. Однак, коли під час санкціонованого обшуку на квартирі у Віктора правоохоронці знайшли речові докази усі затримані, як кажуть, одразу "скисли". Довелося хлопчакам розповідати як було діло.
    Кримінальна "п'ятірка" заздалегідь домовилася швидко й легко заробити. Розробивши план, молодики вирішили діяти одразу. Василь з Романом подалися у місцевий бар, де повинні були підшукати грошовитих людей. Степан дав їм свою "мобілку", щоб ті повідомляли про "здобич". Підлітки уважно слідкували за відвідувачами. Євген, котрий відпочивав з приятелем, діставши гаманець, став рахувати гроші. Це не пройшло повз увагу хлопчаків, котрі підсікли, що "клієнт засвітив" гроші. Завваживши, що Женя з Олексієм напідпитку стали виходити з бару, хлопці й собі хутко підхопилися. Непомітно "супроводжували" свої жертви, повідомляючи телефоном про їх маршрут. Далі все трапилося несподівано. Поблизу будинку до Жені підскочив нападник і щосили вдарив бруківкою по голові. Трохи менше дісталося Олексієві. Забравши від своїх жертв 300 гривень, кросівки, бейсболку, портмоне та стільниковий телефон нападники зникли з місця пригоди. Поділивши між собою трофей, Василь з Романом, щоб не викликати підозри, знову повернулися до бару, а старші побратими розійшлися по домівках.
    -- За фактом розбійного нападу порушено кримінальну справу. – розповідає начальник управління карного розшуку Володимир Шелепець. – Троє старших заарештовано. Вирішується питання щодо міри обрання запобіжного заходу й до неповнолітніх учасників. Як з'ясувалося під час розслідування, крім цього злочину на рахунку затриманих ще чотири епізоди пограбунків. Наразі перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших аналогічних злочинів. Розпочато слідство, котре повинно встановити всі обставини цього зухвалого випадку.
    Іван ЛАДЖУН, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору