ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Масове вирубування лісів у Карпатах необхідно зупинити

    28 березня 2024 четвер
    55 переглядів

    Останніми роками в лісах Карпат спостерігається масове вирубування дерев. Зрозуміло, що стиглі ліси необхідно рубати для народного господарства, але таким чином, аби при цьому не знижувалися захисні функції лісу.

    Тільки на території Іршавського району зареєстровано 73 пилорами, 14 з яких працівники СДСБЕЗ Іршавського РВ закрили через відсутність належної документації. Адже кожний приватний підприємець, який займається лісозаготівлею та переробкою лісу, повинен мати належним чином оформлені документи, зокрема: свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності, про сплату податку або патент, статут підприємства або організації, наявність документації щодо земельної ділянки, об’єктів нерухомості, робочої сили (трудові договори, накази), документів, які підтверджують законність походження лісу тощо. Як показала остання перевірка пилорам району, підприємці намагаються вишукувати причини, щоб працівникам міліції не представити всю наявну документацію. На час перевірки більшість власників пилорам знаходилась за межами району. Згодом встановили: деякі пилорами району працюють у нічний час, а вдень відпочивають. Тоді працівники Іршавського райвідділу завітали до них серед ночі.
    Під час відпрацювання пилорам у с.Ч.Потік, с.Смологовиця, с.К.Мартинка, с.Локоть, та с. Підгірне, для прикладу, працівники міліції виявили низку порушень, внаслідок чого діяльність п’яти з них була припинена.
    У с Довге працівники міліції під час відпрацювання зупинили три вантажні автомобілі. Водії вантажівок перевозили деревину без відповідних документів.
    Останнім часом великим попитом користуються закарпатські бутовий і андезитовий камінь.
    Так, працівники ДАІ по обслуговуванню Іршавського району зупинили для перевірки автомобіль марки КамАЗ, вщерть завантажений бутовим каменем, походження якого водій не зміг пояснити. Не мав відповідних документів і власник іномарки «РЕНО», котрий перевозив аналогічний вантаж.
    Не пощастило «проскочити» з «лівим» бутовим каменем повз правоохоронців також власникам автомобілів «Мерседес-Бенц» та «КамАЗ». Вантажівки доставили на штрафмайданчик для з’ясування походження каменю.
    А ось до міліціонерів з проханням припинити незаконний видобуток каменю звернувся директор ДП «Довжанське ЛМГ». Тут незаконно «хазяйнували» кілька ромів з Білок. Порушників затримали.
    За всіма фактами працівники СДСБЕЗ Іршавського РВ УМВС провели розслідування та прийняли рішення відповідно до чинного законодавства.

    Віта ГОРЗОВ, капітан міліції, Іршавський РВ ГУМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору