ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське КРУ діє в інтересах держави і краян

    23 квітня 2024 вівторок
    50 переглядів

    Діяльність контрольно-ревізійних управлінь регулюється відповідним Законом України.

    Якщо підконтрольною установою не забезпечено виконання вимог щодо усунення виявлених ревізією порушень законодавства з питань збереження і використання активів, то КРУ наділене повноваженням звертається в суд в інтересах держави.
    Так, зокрема, протягом 9 місяців поточного року було проведено 302 ревізії певного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності підконтрольних об’єктів і виявлено фінансові порушення втрати фінансових та матеріальних ресурсів, допущених внаслідок порушень законодавства на загальну суму 15470,26 тис. грн. Щоправда, на сьогодні підконтрольні установи та об’єкти контролю 64% виявлених порушень усунули та відшкодували.
    На жаль, в окремих випадках об’єкти контролю під час проведення ініціювання пред’явлення позовів контрольно-ревізійним управлінням не завжди забезпечують таке пред’явлення в суди області. У разі, коли діями чи бездіяльністю працівників об’єкта контролю державі або підконтрольній установі завдано матеріальну шкоду, орган служби ставить вимогу перед керівником об’єкта контролю та органом його управління щодо пред’явлення позовів до винних осіб.
    Так, з початку 2008 року перед об’єктами контролю ініційовано пред’явлення позовів до осіб у 44 випадках, з них у суд подано тільки 14 позовів.
    У разі незабезпечення повного обсягу усунення виявлених порушень, КРУ у всіх випадках на підставі чинного законодавства звертається в суд.
    Слід наголосити, що завдяки об’єктивному розгляду справ судами першої інстанції області та апеляційної інстанції Львівського округу КРУ в Закарпатській області забезпечує належне виконання наданих державою повноважень. Зокрема, за звітний період в судах різних інстанцій знаходиться 30 справ, поданих КРУ в інтересах держави на загальну суму 13506,89 тис. грн. Більше, як половина справ розглянуто, а 90% рішень винесено на користь КРУ в Закарпатській області.
    Водночас, усунення виявлених ревізією порушень знаходиться на постійному контролі прокуратури Закарпатської області. Обласне КРУ перед прокуратурою області ініціює пред’явлення позовів в інтересах держави з метою усунення виявлених порушень. На сьогодні із загальної кількості розглянутих ініціювань близько 60% позовів в інтересах держави подано в суди І інстанції області прокуратурою Закарпатської області, де залучено КРУ в якості третьої особи, що дає можливість управлінню довести ті обставини, які виявленні під час ревізії.
    Повна та належна реалізація повноважень, наданих державою контрольно-ревізійній службі, можлива тільки завдяки спільним зусиллям та взаємодії контрольно-ревізійного управління із судовими та правоохоронними органами .
    "Відомості міліції"—ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору