ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Львові відкрили меморіальну дошку Андрею Шептицькому (Фото)

    25 квітня 2024 четвер
    70 переглядів
    У Львові відкрили меморіальну дошку на честь митрополита Андрея Шептицького.

    Сьогодні на вулиці Митрополита Андрея, 2, у Львові відкрили меморіальну дошку на честь митрополита Андрея Шептицького.

    Ініціатором встановлення меморіальної дошки виступило Львівське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих. За словами голови товариства Петра Франка, Андрей Шептицький – це найвеличніша постать в український історії: «Його життєвий шлях гідний наслідування, ми всі повинні пам’ятати про нього і брати з нього приклад. Це була всебічно розвинута, незвичайної доброти людина. Якби не він, то у Львові не було б Національного музею та ще багатьох цінних пам’яток».
    Крім представників духовенства на відкритті була присутня також міська та обласна влада. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що Андрей Шептицький великою мірою вплинув на його світогляд.
    Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник зазначив, що вчення митрополита Андрея вічне: «Він говорив про такі речі, які завжди будуть актуальними. Митрополит багато в чому нас застерігав – він говорив не продавати землі, не брати кредити, не узалежнюватися від когось. Ця меморіальна дошка – символ великого духу, я впевнений, що з часом ми встановимо і пам’ятник цій великій людині».
    "ГалІнфо"
    2012_1.JPG
    2012_2.JPG
    2012_3.JPG
    2012_4.JPG
    2012_5.JPG
    2012_6.JPG
    2012_7.JPG
    2012_8.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору