ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатській "швидкій" бракує оперативності та...людяності

    28 березня 2024 четвер
    61 переглядів

    Нещодавно в гуртожитку № 4 на БАМі від нападу епілепсії померла 20-річна дівчина. Як стверджують очевидці події, «швидка» приїхала через 25 хвилин після виклику.

    Медики констатували, що смерть настала п'ять хвилин тому! Тобто, якби вони приїхали раніше на ті ж п'ять хвилин, дівчину можливо врятували б. Багатьох тоді ще здивувало реагування на те, що трапилося. Взагалі на роботу «швидкої» допомоги скаржаться багато людей. «Новини Закарпаття» поцікавилися в новопризначеного начальника управління охорони здоров'я ОДА Василя Скрипа, чи відомо йому що-небудь про цей випадок ? Запитали й таке: як поліпшити оперативність «швидкої» медичної допомоги в обласному центрі?
    Видано наказ Міністерства охорони здоров'я, який змінює умови роботи «швидкої». Згідно з ним зокрема в місті виклик повинен обслуговуватися впродовж восьми хвилин, у сільській місцевості - впродовж 15.
    «Про описане зі студенткою мені нічого невідомо, — зізнається Василь Скрип. — По-ньому треба окремо розібратися, Це перше, що я зроблю на своїй новій посаді! Безперечно, треба з'ясувати, наскільки присутній тут людський фактор. У мене виникає запитання, яке стосується взагалі роботи «швидкої». Наприклад, як розробити і налагодити систему надання допомоги по всій області, щоб такі прикрі випадки більше ніде не повторялися? Лікар за будь-яких обставин має залишатися гуманним».
    Щодо оперативності роботи «швидкої», то тут багато в чому доведеться новому медичному очільнику розібратися в матеріально-технічному, кадровому забезпеченні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору