ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгород завітала "Незгасима свіча"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    40 переглядів

    У суботу, 1 листопада, на Верецькому перевалі в рамках Міжнародної акції «Незгасима Свічка» зі Львівської сторони відбулася передача «Свічі на спомин Голодомору» в Закарпатську область.

    2025.jpgВідтак в Мукачеві біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років відбувся мітинг-реквієм та панахида за жертвами Голодомору. Своїми спогадами про Голодомор з учасниками акції поділилася Марія Волкова, якій вдалося вижити в страшні 1932-1933 роки.
    В Ужгороді жалобна церемонія пройшла в приміщенні обласного музею архітектури і побуту. До присутніх звернувся в.о. заступника голови облдержадміністрації Омелян Мателешко, який розповів про шлях «Незгасимої свічі». Один із ґнотів свічки запалив заступник голови обласної ради Василь Брензович. Під час заходу було зачитано свідчення очевидців. Відтак всі присутні вшанували пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.
    Вже в неділю «Незгасиму свічу» було передано до Івано-Франківської області, а завершиться акція в Києві в День пам’яті жертв Голодоморів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору