ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

50 юнаків складуть ядро "Прикарпатської роти" морської піхоти

    29 березня 2024 п'ятниця
    17 переглядів

    Сьогодні 50 найкращих юнаків Прикарпаття відправились з Івано-Франківського обласного збірного пункту, до далекого міста Севастополь.

    Вони стануть ядром майбутньої «Прикарпатської роти» у складі бригади морської піхоти. Потрібно наголосити, що подібна рота існувала ще за часів УНР і стала першим в історії Збройних Сил України спеціальним військовим формуванням.
    - Ідея відновити цей історичний підрозділ виникла підчас візитів до нашого регіону Міністра оборони України та командувача Військово-Морськими Силами України, - розповів старший офіцер Івано-Франківського військового комісаріату майор Тарас Шкабрій. – За задумом «Прикарпатська рота» буде укомплектована лише військовослужбовцями з нашого регіону. Ми сподіваємось, що цей фактор відіграє позитивну роль у підтримання боєздатності та дисципліни у підрозділі. До відбору юнаків ми поставили такі самі умови, як і до відбору у елітні частини Збройних Сил України. Вони мають мати Добру фізичну форму, високий рівень розвитку, а головне бажати сумлінно виконати свій священний обов’язок перед Батьківщиною.
    Призовна кампанія «осінь – 2008» триватиме ще майже місяць і завершиться 25 листопада. За цей час військові однострої одягнуть 550 прикарпатців. Загалом же за рік до лав Збройних Сил України з Прикарпаття пішло близько 1300 юнаків. Традиційно прикарпатців у військах вирізняють, як сумлінних та старанних воїнів. Їм доручають найскладнішу та найкоштовнішу техніку. Сподіваємось, що і цей призов не стане винятком з цього правила.
    Підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору