ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатських туристів попереджують про малайзійський стоматит

    29 березня 2024 п'ятниця
    38 переглядів

    Протягом вересня-жовтня 2008 року в Малайзії відмічалось неконтрольоване розповсюдження, переважно серед дитячого населення, ентровірусного везикулярного стоматиту.

    Станом на 10 жовтня ц.р. зареєстровано понад 14 тисяч хворих. За прогнозами медиків кількість інфікованих досягне піку наприкінці листопада і зберігатиметься на такому рівні протягом грудня ц.р.- лютого 2009 р.
    Збудником ентеровірусного везикулярного стоматиту є вірус Коксакі, який поступаючи з забрудненими продуктами харчування та водою в організм уражає важливі органи, у тому числі мозок та легені. Симптомами захворювання є підвищення температури тіла, появ невеликих пухирів на кінцівках та ротовій порожнині. Вакцина від цього захворювання відсутня. Профілактичними заходами є дотримання особистої гігієни ¬– часте миття рук, зміна білизни, прибирання поверхонь у місцях перебування людей, вживання доброякісної їжі та води.
    З метою зменшення ризику для громадян області, які планують відвідати Малайзію, інформуємо туристичні фірми та організації, які направляють туристів та фахівців до Малайзії, про необхідність українськими громадянами виявляти обережність та вживати превентивні заходи. Зокрема мати страхові медичні поліси, носити відповідний одяг для захисту шкірних покривів (довгий рукав, шкарпетки і т.інш.), застосовувати протимоскітні заходи, повідомили Репортеру в управлінні охорони здоров’я Закарпатської ОДА та обласному Центрі здоров’я.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору