ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 4 листопада 2008 року

    24 квітня 2024 середа
    20 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 646 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 538 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами».

    Серед розкритих злочинів – 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 38 пограбувань, 8 розбійних нападів, 14 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 79 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи, у яких вилучено 10,2 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 281 особу.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

    Протягом минулої доби порушено 23 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 4 – у сфері службової діяльності.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 136 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 166 – травмовані.

    У селі Мілуватці Сватівського району Луганської області у своєму будинку знайдено мертвими з ушкодженнями внутрішніх органів подружжя пенсіонерів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері в згаданому селі, з метою крадіжки, зайшов до будинку подружжя, але був застигнутий господарями, заподіяв їм смертельні тілесні ушкодження й викрав 5,2 тисяч гривень, мобільний телефон та ювелірні вироби. Частину викраденого вилучено.

    У місті Вугледарі Петровської райради міста Донецька у серпні 2006 року у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 38-річну безробітну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 26-річного жителя Мар'їнського району Донецької області. Попередньо встановлено, що він в квартирі потерпілої убив її ножем під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

    У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 22-річну безробітну жительку Овідіопольського району Одеської області. Попередньо встановлено, що вона в квітні цього року вивезла до Турецької Республіки 21-річну безробітну жительку цього ж села, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

    У селищі Кутейниковому Амвросіївського району Донецької області до міліції звернулася 54-річна місцева жителька. Вона заявила, що на селищному кладовищі невідомі пошкодили пам’ятники на трьох могилах її родичів та викрали фрагменти металевих огорож. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох місцевих жителів віком 48 та 29 років, обидва без постійного місця роботи.

    У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили договір поруки, на підставі чого закрите акціонерне товариство незаконно отримало у відкритого акціонерного товариства кредит у сумі 10,9 мільйона гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб регіонального підрозділу Фонду державного майна України. Вони за заниженою вартістю реалізували жителю одного з міст області будівлю спортивного комплексу, чим завдали збитки державі на суму 337 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

    На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції. Він вимагав та отримав 4 тисячі доларів США хабара від місцевого жителя за прискорення видачі йому документів на право власності на будівлі і споруди відкритого акціонерного товариства (визнане банкрутом), які були придбані вищевказаним місцевим жителем на аукціоні, й зняття арешту із зазначеного майна. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано голову правління однієї з районних спілок споживчих товариств. Вона вимагала та отримала 148 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому в купівлі на аукціоні приміщення картоплесховища, яке належить згаданій спілці. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито депутата однієї із сільських рад Новоселицького району. Вона в цьому році, являючись членом комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, підробила акт обстеження свого приватного будинку, пошкодженого внаслідок стихійного лиха, на підставі чого незаконно отримала компенсацію з держбюджету в сумі 100 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.
    МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору