ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В аптеках Закарпаття фальсифікованих ліків не виявлено

    24 квітня 2024 середа
    53 переглядів

    100 досліджень, чи обгрунтовано зросли ціни на ліки в аптеках Закарпатської області провела інспекція з контролю за цінами. За результатами двох суб’єктів господарювання змусили повернути вартість ліків до тієї, що була станом на 1 жовтня.

    Про це повідомила на брифінгу начальник інспекції Любов Стебницька. Загалом по Україні ціни на ліки зросли на 10-40%, а подекуди й до 80%, а на Закарпатті лише на 10-20% на ліки, ціна яких регулюється (17% найменувань) та на 35% на всі інші.
    За даними заступника начальника Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Петра Яцука, на Закарпатті нині працюють 633 точки реалізації медикаментів, 205 з яких перебувають у комунальній власності, 428 належать приватним підприємцям. Ця цифра не є точною, оскільки кількість аптек постійно зростає і у нашому краї, у перерахунку на кількість населення, їх досить багато у порівнянні з іншими регіонами. І перевірити усіх ще й за усіма ліками просто не можливо. Цікаво, що при зростанні загальної кількості аптек більшість з них тільки продають готові препарати, а самі не готують.
    Основною причиною зростання цін виробники, імпортери та дистриб’ютори називають здорожчання долара, але багато хто спекулює на цій причині, необґрунтовано піднімаючи вартість медичних препаратів. Хоча з усього асортименту ліків, що продаються в аптеках, близько 40% складають вітчизняні препарати, а біля 60% — імпортні. Також наші ліки виробляються здебільшого з імпортних субстанцій.
    Протягом цього року, за словами Петра Яцука, фальсифікованих ліків в аптеках нашої області не виявлено, здебільшого бракують препарати через невірну інформацію чи відсутність маркування на упаковці, тарі. Виконано також вказівки щодо зміни інструкцій до німесуліновмісних препаратів — за новими дослідженнями їх не можна давати дітям до 12 років.
    А щодо зберігання вакцинальних препаратів, Яцук сказав, що за цим слідкують особливо прискіпливо, створена спеціальна комісія. Скандальну ж вакцину КК (проти кору та краснухи) в область завезли, але жодної дози ще не вводили. Поки що вона на карантині, але у 2009 році минає термін її придатності.
    Для споживачів, котрі мають відомості стосовно аптек, цінова політика яких, на їхню думку, потребує перевірки, учасники брифінгу повідомили номери телефонів приймалень інспекції з контрою за цінами: 3-51-81, та інспекції з контролю якості лікарських засобів: 61-58-91.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    All of my questions stelted-thanks!