ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Європі зростає споживання героїну та кокаїну

    25 квітня 2024 четвер
    71 переглядів

    Такі висновки містяться в представленій у четвер у Брюсселі щорічній доповіді ЄС.

    2093.jpgУ Європі знову споживають більше наркотиків. Тенденція до зменшення числа наркоманів, що тривала кілька років поспіль, зупинилася. Вольфґанґ Ґетц, директор Європейського центру спостереження за наркотиками та наркотичною залежністю каже, що ситуація погіршилася.
    Зокрема, європейці ситали знову споживати більше так званих «сильних наркотиків» - кокаїну та героїну. Кокаїн особливо поширений у Великобританії, Італії та Іспанії. В Англії за даними на минулий рік кокаїн споживали 5,4 відсотка молоді. Це на піввідсотка більше, ніж 2006. За приблизними підрахунками, за минулий рік білий порошок споживали чотири мільйони європейців. Точних цифр немає.
    Експерти також не мають чіткої відповіді на запитання, чому в Європі серед молоді поширюється наркоманія. Можливо, це пов’язано з рекордним зростанням виробництва опіуму в Афганістані – на 30 відсотків за минулий рік. Афганістан вважається головною країною-постачальником сировини для наркотиків у Європі. Розташовані в Афганістані війська НАТО критикують за те, що вони не втручаються у справи наркобаронів.
    Але є і позитивна новина: у Німеччині стали менше курити марихуану. Серед тих, кому від 15 до 34 років, марихуану курять майже 12 відсотків. П’ять років тому таких було 14,6 відсотка. Хоча і з марихуаною, яка має репутацію легкого наркотику, відбуваються зміни. Дедалі більше країн Європи повідомляють про зростання обсягів місцевого виробництва трави: від приватних «клумб» до промислових плантацій.
    "Німецька хвиля"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору