ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці з обмеженим зором відзначили 40-річчя своєї організації — УТОЗ

    19 березня 2024 вівторок
    54 переглядів

    Із 1974 року і донині Закарпатський УТОЗ очолює Іван Рац.

    Це за його ініціативи в обласному центрі Закарпаття на вулиці Мукачівській відкрито швейний цех. Незрячі люди здебільшого пішки, вистукуючи палицею собі дорогу, приходили на роботу, яка їх годувала і живила спілкуванням одне з одним.
    Зараз із понад двох сотень членів цієї організації майже 100 відсотків безробітні, розповідають Єва Рошко та Ганна Міговканич. Золі-бачі — Золтан Молнар колись працював майстром на взуттєвій фабриці. Іван Гудь умів лагодити телевізори. Юрій Гартнер — бухгалтер на «Інвазорі»... І хоч усім їм не бракує оптимізму, проте, як зазначила голова Хустської організації Марія Граб, без сторонньої допомоги, без соціальних гарантій їм не обійтися.
    Про внутрішнє життя тих, для кого опорою часто є тільки біла тростина, розповідала Ольга Близнець, секретар первинної організації УТОЗ. Музичним дарунком для всіх стали пісні у справді талановитому виконанні Романа Мороза, Дмитра та Аліни Варгів. До речі, ансамбль Дмитра та Аліни має ще й оптимістичну назву «Все так не буде". На зібранні несподівано виявилася ще й іменинниця — секретар обласної організації закарпатського УТОЗ Марія Шпонтак. Зустріч відбулася у кав'ярні «Три горби», чим утозівці завдячують її власникові Іванові Сливці.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору