ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Автівки політиків і чиновників Прикарпаття (Фото)

    17 квітня 2024 середа
    134 переглядів
    Mercedes-Benz G 55 AMG Kompressor — справжня класика від Mercedes.

    Автомобілі — це особливі цяцянки наших політиків, чиновників, бізнесменів, як і зрештою просто небідних людей.

    Чоловіки ставляться до них з особливим щемом в серці, кожна подряпинка на машині ототожнюється з подряпинами на тілі. На що орієнтуються вони при виборі авто: якість, комфорт чи бренд? Саме в цьому намагалася розібратися газета «Репортер». Окрім коментарів політиків та чиновників, читайте ще й коментарі Депутата Ікс та експерта з продажу авто одного з київських автосалонів. Одразу ж хочемо зазначити, що похибка в цінах може становити до 10 %, а то й більше.
    Ігор Халаменда, депутат міської ради:
    — Мені подобаються хороші автомобілі.
    Експерт: Mercedes-Benz G 55 AMG Kompressor — справжня класика від Mercedes. Випускається без суттєвих змін вже майже 30 років. Був розроблений спеціально для армії. Володіє чудовою прохідністю. Зовнішній вигляд виявився настільки вдалим, що притягує погляди до цього часу. V8 з компресором забезпечує чудову динаміку. В салоні тільки дорогі матеріали — шкіра і дерево. Мінуси: через велику масу і погану аеродинаміку двигун потребує багато палива. Конструкція авто вже дуже застаріла. На вторинному ринку за таку машину просять від 149000 у. о. до 180000 у. о.
    Депутат Ікс: Танк, бляха-муха..
    >strong>Руслан Коцаба, голова обласної організації «Пора»:
    — Не чекаючи, поки мер буде робити рік доріг, і зважаючи на суцільні, цілоденні затори і в зв’язку з тим, що я люблю пунктуальність, а разом з тим за освітою є екологом, а тому переймаюся забрудненням екології, я вибрав саме цей вид транспорту. Все інше, на чому їздить мер разом з друзями, — це є «понти», бо вони нікуди не встигають.
    Експерт: Без коментарів.
    Депутат Ікс: Дивує глибоко аналітичний розподіл на «своїх-чужих»: хто їздить не на скутерах, а на автівках — це «чужі» (тобто «друзі мера»). Наспра­вді — ім’я їм легіон! Питаннячко: Руслане, якщо Ви такий розумний, то чому босим на самокаті не їздите? Оце були б правдиві «понти»!
    Андрій Романчук, депутат обласної ради:
    — Комфортний засіб для пересування, але саме тієї моделі, яка мені подобається по бренду та виконанню. Марка Вольво мені подобається ще з дитинства.
    Експерт: Позашляховик від Volvo класу SUV (Sport Utility Vehicle), модель XC90 випускається з 2003 року. Як завжди в арсеналі Volvo є висока пасивна безпека пасажирів, просторий та комфортний салон, а також розслаблюючий характер, який не провокує на швидку їзду. Плюс до цього всього солідний зовнішній вигляд. Мінуси: якість матеріалів не дотягує до класу преміум, не підходить для спортивної їзди, невеликі можливості поза дорогою. У офіційного дилера ціни на цю машину стартують з 67500 у. о. за найпростішу версію, і до 92400 у. о. за найдорожчу версію. На вторинному ринку за таку машину просять від 36200 у. о.
    Депутат Ікс: Класна машина, але занадто порядна для нашої інфраструктури.
    Микола Палійчук, голова облдержадміністрації:
    — Для мене автомобіль — це тільки засіб пересування. Головне, щоб він був надійний і я доїхав до місця призначення без поломок.
    Експерт: Toyota Land Cruiser 100 (він же Lexus LX470) — улюблений автомобіль ООН. Випускався з 1998 до 2007 року і одразу став лідером з продаж серед позашляховиків. Великий, солідний автомобіль, який при потребі може проїхати туди, куди інші навіть не доїдуть. На ходу вирізняється безшумністю і комфортом, а в салоні дуже багато місця. Мінуси: якість внутрішніх матеріалів не дотягує до європейських аналогів, а емблема Toyota не всіх влаштовує (краще Land Rover, BMW, Mercedes). На вторинному ринку за таку машину просять від 27800 у. о. до 73600 у. о.
    Депутат Ікс: Зручна машина для того, щоби ховатися від кредиторів десь в бічних доріжках траси Косів-Верховина. А ще в ній можна пережити літній сезон біля пляжу. Навіть удвох з невиба­гливою попутницею.
    Юрій Соловей, голова «Громадського форуму Івано-Франківська»:
    — Зручність, засіб пересування і мінімальна достатня комфортність.
    Експерт: Mazda 6 першого покоління випускалась з 2002 до 2008 року. Завдяки оригінальній зовнішності стала дуже популярною на нашому ринку. Відрізняється чудовою керованістю, налаштованою на спортивний лад підвіс­кою, чіткою механічною коробкою передач і хорошим якісним інтер’єром. Мінуси: трохи жорстка спортивна підвіска, двигун об’ємом 1,8 не відрізняється «живим» характером, краще 2,0 або 2,3. На вторинному ринку за таку машину просять від 14500 у. о. до 26000 у. о.
    Депутат Ікс: І сказати нічого. Скучно… Звичайний автомобіль. Добротний. Але, по-перше, символіка «шістки» в назві на тонких рівнях реальності шкодить мерському рейтингу власника. По-друге, для більшої піарності варто рухатися від малопомітного «середньостатистичного» вверх (Мерседеси, Хамери, Лексуси, великі американці) або ж вниз (громадський транспорт, велосипеди, самокати, ролики, скейти…).
    Богдан Федьків, депутат міської ради:
    — Це більше, ніж засіб пересування. Це товариш, якщо він надійний, то він ніколи не підведе. На мою думку, автомобіль має відповідати певним рисам свого господаря, має бути економним та спритним.
    Експерт: Mitsubishi Lancer X — седан Golf-класу. Випускається з 2007 року. Дуже популярний автомобіль завдяки розумній ціні, агресивному дизайну, хорошому спортивному шасі і тяговим моторам. В цілому чудовий автомобіль, якщо враховувати його ціну. Мінус: не дуже якісний пластик в салоні, але за такі гроші… У офіційного дилера ціни на цю машину стартують з 21200 у. о. за найпростішу версію, і до 26750 у. о. за найдорожчу версію. На вторинному ринку за таку машину просять від 18000 у. о.
    Депутат Ікс: Понти для відставних полковників. Машина з підтоптаним мачо-іміджем.
    Віктор Рахміль, голова КРУ в області:
    — Моя власна машина для мене — це можливість возити пса на полювання у великому багажнику. Машині вже шість років. Якщо запропонуєте мені щось краще, то я вам цю віддам. Пропоную вам її купити за 8 тисяч доларів.
    Експерт: Honda CR-V другого покоління випускалась з 2002 до 2007 року. Цей «паркетник» відрізняється від суперників хорошою керованістю, майже як у легкових автомобілів, а також чудовим двигуном з системою зміни фаз газорозподілу і підйому клапанів i-VTEC, який досить швидко розганяє автомобіль. Назвати Honda CR-V повноцінним позашляховиком неможливо, але підвищений кліренс і повний привід дозволяє без проблем виїхати на пікнік. Мінуси: не найкраща плавність ходу — профіль дороги машина повторює майже повністю і реагує на дрібні нерівності. Обмежені можливості на бездоріжжі, але все це власники вибачають автомобілю через хороший двигун і ходову. На вторинному ринку за таку машину просять від 20000 у. о. до 30000 у. о., зрештою ціна може бути дуже різна.
    Депутат Ікс: Японський гавнодав для безпонтових заробітчан.
    Руслан Гусак, депутат міської ради:
    — Це засіб для пересування. Важливо, щоб був зручний.
    Експерт: Седан представницького класу Lexus LS460 випускається з 2006 року. Розкішне, комфортне, тихе, з потужним двигуном V8, нафаршироване новітніми технологіями авто. Воно навіть попередить вас про перешкоду на дорозі, якщо ви в цей момент відволіклись на щось інше, а при потребі навіть притормозить. В салоні цього автомобіля на ходу тихіше, ніж в Bentley Flying Spur и Rolls-Royce Phantom. Одним словом, тут є все. Мінуси: за рівнем розкоші в салоні це авто ще не дотягує до Audi A8 і Mercedes-Benz S-klass. В такому автомобілі потрібно їздити з власним водієм. У офіційного дилера така машина коштує 122800 у. о. На вторинному ринку за таку машину просять від 78000 у. о.
    Депутат Ікс: Ще в бестселері «Лексус і оливкове дерево» саме «Лексус» є символом успіху і матеріального процесу у сучасній цивілізації. На відміну від патріархального оливкового дерева (як і від потенційних «блаженних» і босих на самокатах).
    Ігор Гаркот, начальник міського управління архітектури і містобудування:
    — Автомобіль — це свобода, це все.
    Експерт: Mazda CX7 почала продаватись в США ще на початку 2006 року, а в нас у 2007. Кроссовер від Mazda відрізняється яскравою зовнішністю, потужним турбованим двигуном об’ємом 2,3 літра, прекрасною керованістю, а також багатою серійною комплектацією. А ще чудовим співвідношенням ціна/якість. За помірну ціну ви отримуєте «більше» автомобіля. Мінуси: обмежені можливості на бездоріжжі, незважаючи на свої розміри недостатньо просторий всередині, а ще трохи дорожчий в утримуванні, ніж його конкуренти. У офіційного дилера ціни на цю машину стартують з 44300 у. о. за найпростішу версію і до 46000 у. о. за найдорожчу версію. На вторинному ринку за таку машину просять від 31500 у. о.
    Депутат Ікс: Непогана тачка для хайвеєв. В салоні можна займатися скороченим сексом, але тільки з коротконогими дєвчьонкамі. Співчуваємо…
    Ярослав Яцишин, заступник міського голови:
    — Це робоча конячка. Скажімо так: дешевші машини купувати небезпечно для здоров’я. А Шкода — це той мінімум, який дозволяє хоч трохи не переживати за своє здоров’я у випадку якоїсь аварії. Насправді я до цього ставлюся доволі прагматично і не бачу потреби у предметах розкоші. Головне, щоб він був безпечним, бо не в автомобілях щастя.
    Експерт: Skoda Octavia почали випускати в 1996 році, а в 2004 році їй на зміну прийшла нова модель. Це дійсно бестселер на нашому ринку. Завдяки тому, що збирають їх в Закарпатській області, ціни на ці машини досить низькі. Oktavia 96‑04 років побудована на базі VW Golf IV. За менші гроші люди отримали хороший, якісний сімейний автомобіль з велетенським багажником і надійними двигунами виробництва VW. Мінуси: дешеві матеріали в оздобленні салону і нічим не прикриті головки закріпних гвинтів нагадують про невисокий статус моделі. На вторинному ринку за таку машину просять від 10500 у. о. до 18000 у. о.
    Депутат Ікс: Маленька ганьба на колесах. Папіки дарують таке своїм відставним соскам: відв’яжися і поцілюй стовп!
    Всі ціни на б/в машини були взяті з тижневика Автобазар №45 від 04.11.2008 з оновленням 06.11.2008. Ціни на нові автомобілі – з сайтів офіційних дилерів за минулий місяць.
    Тетяна Соболик, газета "Репортер"
    4070_1.jpg 4070_2.jpg 4070_3.jpg 4070_4.jpg 4070_5.jpg 4070_6.jpg 4070_7.jpg 4070_9.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору