ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті прикордонники стопорнули Lexus з 3 антикварними картинами

    20 квітня 2024 субота
    46 переглядів

    Hа митний пост «Тиса» Чопської митниці заїхав легковий автомобіль Lexus RX350, у якому знаходилося двоє громадян України, жителі міста Ужгород.

    Вони поверталися з Угорщини в Україну і рухалися смугою спрощеного контролю «зелений коридор». Під час поглибленого огляду авто та особистих речей громадян, що перетинали кордон, працівники митниці виявили не вказані у митній декларації та приховані від митного контролю три картини на полотні, на яких зображені гірські пейзажі, виконані маслом.
    Здивування у працівників митниці викликав той факт, що на картинах були авторські підписи відомих на Закарпатті та за його межами художників – Кашшая, Глюка (картина датована 1960 роком) та Мартона. Виявлені картини знаходилися у багажному відсіку автомобіля під ковриком, на якому знаходилися пакети з продуктами.
    У подальшому, під час огляду салону легкового автомобіля, на задньому сидінні в поліетиленовому пакеті було виявлено 438 шт. старовинних поштових листівок різних років випуску із зображеннями краєвидів та міст Закарпаття різних історичних періодів, повідомили у відділі з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Державної митної служби України.
    Свої дії ужгородці, які антикваріатом займаються на професійній основі, пояснили тим, що придбані ними у місті Будапешт картини та листівки, на їхню думку, не представляють ні історичної, ні культурної цінності, а картини були поміщені під коврик для того, що не пошкодити масляний шар.
    Проти ужгородських антикварників заведено справу про порушення митних правил з вилученням прихованих картин та листівок, вартість яких, у тому числі й історичну та культурну, буде встановлено після проведення експертизи. Окрім того, вилучено і легковий автомобіль Lexus RX 350, 2008 року випуску вартістю 256 469 грн, як транспортний засіб, який використовувався для незаконного переміщення предметів через митний кордон України.
    Це вже 18 спроба незаконного ввезення предметів старовини з порушеннями чинного законодавства, яка була припинена працівниками Чопської митниці упродовж поточного року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору