ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Італії іноземці ризикують стати безробітними

    19 квітня 2024 п'ятниця
    51 переглядів

    Уряд Італії виділить 80 млрд. євро на подолання наслідків фінансової кризи Водночас експерти прогнозують, що найбільше криза вдарить по іммігрантах: вони можуть стати першими серед тих, хто втратить роботу.

    Міністр соціального захисту Мауріціо Сакконі не приховує занепокоєння: “При регулюванні притоку робочої сили будуть враховуватись економічні умови Італії, що погіршилися. Ми намагатимемось уникати запрошувати до нашої країни людей, які ризикують стати безробітними”. Ультраправа партія “Ліга Півночі” вже запропонувала своє рішення цієї проблеми: у зв'язку з кризою упродовж наступних двох років не приймати працівників з-за кордону.
    Зниження квот на працівників з-за кордону
    Але це поки що тільки законопроект. Зрозуміло одне: квоти для закордонних працівників на наступний рік будуть набагато нижчими, ніж досі. Водночас проблемою неминуче стануть іноземці, які вже живуть в Італії й найближчим часом втратять роботу. Лідер однієї з найбільших профспілок Гульєльмо Епіфані пропонує однак не відсилати їх додому: “Це люди, які добре працювали. Немає жодного сенсу відсилати їх у рідні країни, щоб потім знову кликати, коли економічний стан покращиться”.
    Минулого року уряд Італії надав квоту на в'їзд 170 тисячам працівників з-поза меж ЄС. Запитів на ці місця було подано, однак, майже у чотири рази більше. Найбільше заяв на роботу доглядальницями надійшло від громадян України.
    "Німецька хвиля"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору