ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через Ужгород на "Кубок Карпат" до Румунії

    19 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів

    Завтра у румунському Клужі розпочнеться престижний міжнародний турнір з гандболу “Кубок Карпат”, в якому візьме участь і жіноча збірна України.

    5043.jpgЗа своїми спортсменками, яких напередодні старту чемпіонату Європи викликали на тренувальний збір національної команди, що відбувався в Ужгороді, до столиці Закарпаття вирушив і гандбольний клуб “Галичанка”. Львів’янки провели три спаринг-поєдинки: один зі збірною України і два з місцевими “Карпатами”.

    “Оскільки збірна нашої держави виступатиме на континентальній першості, а представниці нашої команди мають усі шанси потрапити на чемпіонат у Македонії, довелося внести корективи в план підготовки “Галичанки”, – розповів головний тренер львівської команди Георгій Воронов. – Оскільки аж шістьох дівчат викликали на збір національної команди, ми вирішили також поїхати в Ужгород навіть тієї кількістю виконавців, що залишилися в нашому розпорядженні”.

    За словами пана Воронова, головною метою спарингів в Ужгороді було випробувати в дії молодих гравців команди, яким потрібно набувати досвіду серйозних баталій. А який варіант може бути кращим, ніж пройти випробування збірною? Так, свій поєдинок проти головної команди країни “Галичанка” програла з різницею у сім голів, однак наставник львів’янок задоволений і таким підсумком.

    “Ми виконали завдання, яке поставили перед собою на поїздку до Ужгорода. Програти сім м’ячів збірній, виступаючи не найсильнішим складом – непоганий результат, – розповідає фахівець. – Інші ж два поєдинки, проти ужгородських “Карпат”, ми виграли. Тож наразі повністю задоволений формою підопічних. Думаю, цей виїзд був для нас корисним – ми повинні підтримувати кондиції, адже через Євро-2008 календар склався так, що в чемпіонаті України свій наступний поєдинок “Галичанка” проведе аж 19 грудня”.

    Наразі в таборі збірної України перебуває одразу п’ятеро гравців львівської “Галичанки”: воротарі Вікторія Тимошенкова й Олеся Семенченко, польові гравці – Регіна Шимкуте, Вікторія Борщенко та Юлія Снопова. Які в них шанси таки потрапити на континентальну першість, що на початку грудня стартує в Македонії?

    Як говорить Георгій Воронов, тренери збірної України остаточно визначаться зі складом на Євро-2008 після участі команди у відомому міжнародному турнірі “Кубок Карпат”, який уже в п’ятницю розпочнеться в румунському Клужі.

    “Турнір у Клужі буде вирішальним для претенденток до збірної України, – каже тренер “Галичанки”. – Саме за його підсумками й визначать, хто за­слуговує права на поїздку в Македонію. Щодо моїх підопічних, яких викликали до збірної, то те, що побачив в Ужгороді, мені сподобалося. Дівчата дуже добре тренувалися. На мій погляд, вони перебувають у хорошій формі. Але ще раз зазначу: все вирішать після турніру в Клужі”.

    Нагадаємо, суперниками українок у груповому етапі континентальної першості будуть команди Португалії (3 грудня), Норвегії (5 грудня) та Іспанії (7 грудня).
    "Львівська газета"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору