ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На пробне тестування в Закарпатській області зареєструвалося 2649 учасників

    19 квітня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    Учасники пробного тестування хоча й обурюються через ціну, але реєструються.

    Триває реєстрація на пробне тестування. На ньому можна перевірити свої знання і потренуватися перед зовнішнім оцінюванням. Щоправда, в одинадцятикласників, яким 2009 року випадає складати зовнішнє оцінювання, є певні зауваження, але усі погоджуються, що ця процедура корисна і потрібна.
    – Цього вівторка зареєструвалася на пробне тестування з історії України, – каже учениця 11-го класу Ксенія Рижак. – Пробне тестування – це круто! Щоправда, погано те, що не можна вибирати більше одного предмета з кожного блоку, бо я хочу вступати на історичний факультет. Мені би хотілося перевірити свої знання з української мови і літератури та історії України, але ці предмети – в одному блоці, тому довелося обрати щось одне. Багато моїх знайомих обурюються, що пробне тестування - платне, адже минулого року воно було безкоштовним. Якби це коштувало хоча би 20 гривень, то було би значно більше охочих. І все-таки, хоч є нарікання, але майже всі, хто готується вступати до вищих навчальних закладів, таки реєструються. Я, наприклад, хочу перевірити, чи вистачить мені часу, яким питанням треба приділити більше уваги, а яким менше. Також, якщо з української мови та літератури ми знаємо майже все, то у книжках для підготовки до зовнішнього оцінювання з історії України є багато невідомих нам подробиць. Тому хочу побачити, що буде в тестах, перевірити свої знання. Та й класні керівники нам радять реєструватися, кажуть, що це зайвим не буде.
    Нагадаємо, пробне тестування можна пройти лише з двох предметів. Тестування з кожного предмета коштує 56 гривень. Реєстрація на пробне тестування завершується першого грудня. Цього ж дня о 09.00 розпочнеться реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання (уже справжнього), яка завершиться третього березня 2009 року.
    ДО ТЕМИ
    Станом на 20 листопада на пробне тестування в Чернівецькій області зареєструвалося 1383 учасників (для порівняння, у Тернопільській області – 2102, Закарпатській – 2649, Івано-Франківській – 3309). Найбільше зареєструвалося на українську мову та літературу (961 особа), математику (486 осіб). З інших предметів охочих менше: на біологію – 149 учасників, на історію України – 142, англійську мову – 128, хімію – 120, географію – 59, фізику – 40, німецьку мову – 16, та французьку – 9 осіб. Для написання пробного тестування виділили по два пункти на кожен район області. У Чернівцях створили шість таких пунктів. У середньому на кожен район поки що припадає по 50-60 учасників пробного тестування, а на Чернівці – майже 400.
    "Молодий буковинець"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору