ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті триває ліквідація наслідків липневого паводку

    25 квітня 2024 четвер
    62 переглядів

    Станом на 21 листопада у регіонах Західної України, що зазнали удару водної стихії в липні ц.р., проведено регулювання русел річок на пошкоджених ділянках довжиною 20,8 кілометрів, що становить 80,5 відсотки від запланованих обсягів цих робіт.

    Відновлено 20 кілометрів берегоукріплень, або 79 відсотків від необхідних обсягів та 23,7 кілометрів водозахисних дамб, відповідно – 85 відсотки. Відремонтовано 51 гідротехнічну споруду, які були пошкоджені внаслідок стихійного лиха, або, відповідно, 98 відсотків.
    На виконання доручень Кабінету Міністрів України щодо виконання Плану організації підготовки проектів актів та здійснення інших заходів, необхідних для забезпечення реалізації Указу Президента України від 27.07.2008 № 678/2008 невідкладні заходи щодо подолання наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008 року Держводгосп у межах компетенції надає щотижневу інформацію, про стан відновлення об’єктів, які постраждали внаслідок стихійного лиха (додається).
    У Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій областях організаціями комітету розгорнуті будівельно-монтажні і аварійно-відновлювальні роботи по об’єктах, що увійшли у перелік, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2008 № 693.
    На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 12.11.2008 № 991 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 року № 693" Держводгоспом детально уточнено обсяги відновлювальних робіт, які виконуються на об’єктах протипаводкового захисту у Прикарпатському регіоні, що знаходяться на балансі водогосподарських організацій.
    На сьогодні урядом на здійснення невідкладних робіт виділено комітету з резервного фонду державного бюджету 245 млн.гривень. Фактично виконано відновлювальних робіт на суму 280 млн. гривень, з них оплачено 208,2 млн.гривень. Першим віце-прем’єр-міністром України на підставі пропозицій Держводгоспу Міністерству фінансів доручено прискорити вирішення питання виділення із зазначеного фонду 115,5 млн.грн. для забезпечення виконання робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха згідно з затвердженим графіком у повному обсязі.
    Робочою групою, створеною при Держводгоспі, в яку увійшли фахівці 16 заінтересованих міністерств, відомств і наукових закладів, завершується згідно з графіком розробка проекту Державної цільової програми протипаводкового захисту в басейнах річок Дністер, Прут та Сірет., який після погодження буде направлений у термін до 1 грудня ц.р. в установленому порядку на затвердження Кабінету Міністрів України
    Здійснення заходів з відбудови захисних протипаводкових споруд у постраждалих регіонах перебуває на постійному контролі Держводгоспу, здійснюється постійний моніторинг стану їх виконання з відповідним інформуванням Кабінету Міністрів України, Секретаріату Президента України, Ради національної безпеки і оборони України та відповідних центральних органів виконавчої влади, повідомили UA-Reporter.com у Держводгоспі України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору