ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбулося спецпогашення марки до 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років

    19 квітня 2024 п'ятниця
    59 переглядів

    Зв’язківці також вшанували жертв Голодомору 1932-1933 років. 22 листопада у 26 містах України, в тому числі і в Ужгороді, відбулося спецпогашення марки до 75-х роковин страшного голоду.

    Директор обласної дирекції Укрпошти Микола Ростов каже, що у школі його вчили, що Голод 1932-1933 років стався через засуху. Але про Голодомор він дізнався від матері, уродженки Дніпропетровщини.
    – Їй тоді було усього 3 роки, але ті події вона запам’ятала на все життя. Коли ми були малими, мама розповідала нам про свої дитячі спогади й казала, аби нікому не переказували почуте. Бо ж за подібні розмови могли й ув’язнити, – розказуючи про страшні події з життя матері, Микола Васильович розчулюється. – Нині наш Президент робить усе можливе, щоб світ дізнався правду. Розкриваючи архіви, можна відчути реальну картину тих подій – це мільйони втрачених життів.
    У приміщенні Ужгородського головпоштамту також був присутній голова обласного товариства філателістів імені Ф.Фекети Геннадій Будкевич. Його мати з Черкащини – краю, де голод зібрав чи не найбільший урожай.
    Поділившись з присутніми спогадами, Микола Ростов та Геннадій Будкевич приступили до спецпогашення марки. – Це надзвичайно важлива подія. Коли на марці з’являється зображення, цей конверт маркується і може помандрувати в будь-яку країну. Так, про ці події дізнаються далеко за межами конкретної держави, – пояснює Микола Ростов. – До 75-х роковин Голодомору ДП „Укрпошта” випустила художні марковані конверти. А марки, присвячені 75-м роковинам Голодомору 1932-1933 років, залишаться і в колекціях філателістів.
    До речі, того ж дня на площі Театральній в Ужгороді під час мітингу-реквієму з нагоди 75-х роковин голодомору 1932-1933 років і голова облдержадміністрації Олег Гаваші теж виконав почесну місію.
    Управління інформації та зв’язків
    із громадськістю облдержадміністрації

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору