ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На закарпатській Мукачівщині активно будують школи і дитсадки (Фото)

    28 березня 2024 четвер
    34 переглядів
    Ось такі загальноосвітні заклади сьогодні зводять на Мукачівщині.

    У середу, 26 листопада, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога побував з робочим візитом на Мукачівщині.

    Насамперед провів черговий прийом громадян, на який прийшло понад півтора десятка краян. Відтак Іван Балога відвідав об’єкти соціальної сфери, на яких ведуться будівельні та ремонті роботи.

    Чимало людей, які прийшли на прийом, зверталися з особистими питаннями. Так, пенсіонерка з Чинадієва пані Марія просила допомогти з коштами на лікування сина, інваліда I групи. Також пенсіонерка поскаржилася, що так і не отримала компенсації за вкладами Ощадбанку колишнього СРСР.
    ¬Пані Марії буде надано матеріальну допомогу на лікування сина. Щодо компенсації за вкладами, то перший заступник голови облдержадміністрації дав доручення керівнику обласного відділення Ощадбанку вивчити питання.
    8096.jpg 8096_1.jpgЩе одна пенсіонерка з Лецовиці – Марія Софілканич просила допомоги у газифікації будинку. – В селі вже проведено газ, але пенсія не дозволяє мати в оселі блакитне паливо, ¬– каже пані Марія. Перший заступник голови облдержадміністрації пообіцяв допомогти пенсіонерці. Також у районі буде створено комісію, яка вивчатиме питання газифікації осель соціально незахищених громадян.
    Сільський голова Павшина Іван Пфайфер прийшов на прийом з прохання допомогти у виділенні коштів на проведення систем водопостачання та каналізації . Загалом для цього Павшино потребує понад 6 мільйонів гривень. – Частину суми – 600 тисяч гривень сільський бюджет отримав за рахунок продажу землі, але потрібно ще грошей для того, щоби розпочати роботи, – каже керівник села. Пропозиції громади села будуть враховуватися при прийнятті обласного бюджету на 2009 рік. А частину коштів у Павшині планують отримати від продажу землі закордонним інвесторам, які хочуть звести поблизу населеного пункту завод з виготовлення брикетів з тирси.
    Зверталась до першого заступника голови облдержадміністрації цього дня і директор Яблунівського школи-саду Надія Алмашій. Пані Марія розповіла, що кілька днів поспіль через зсув грунту на ділянці дороги не можливо дістатися до сусіднього села Новоселиця. Іван Балога дав термінове доручення керівництву Служби автомобільних доріг області відновити проїзд на ділянці Яблунево-Новоселиця. Як керівник закладу пані Надія просила сприяння у підтримці школи-саду.
    – Система опалення не ремонтувалася понад 15 років, заміни також потребують і вікна, через втрачається тепло, – розповіла Надія Алмашій. Іван Балога дав відповідне доручення, і вже незабаром в закладі буде відремонтовано систему опалення, а під час шкільних канікул розпочнуть заміну вікон на металопластикові.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору