ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Сумщині знайшли вантажівку, яка 17 років мандрувала ...коридорами часу

    25 квітня 2024 четвер
    52 переглядів

    Звісно, це жарт, але доля правди в цьому є. Автомобіль рухався відповідно до відомих законів фізики, а от його вантаж…

    На початку листопада цього року на пункті пропуску „Юнаківка” Сумської митниці, дійсно була затримана велика фура «MAN», яка везла з Росії (м. Тольяті) українському імпортеру (м. Чернівці) велику кількість товару – широкий спектр автозапчастин до модельного ряду автомобілів «ВАЗ».
    Каміон йшов під російськими митними пломбами, що давало певні гарантії про відповідність наявних предметів у кузові - заявленому у митній декларації. Але ж знаєте: «Хохол не повіре – доки не перевіре». Так і сталося. Українські митники, разом з прикордонниками зірвали російські пломби і вже за попереднім оглядом виявили невідповідність заявленому й тому, що знаходилося у кузові автомобіля.
    «MAN» був доставлений безпосередньо у Сумську митницю для повного розвантаження й поглибленого митного огляду.
    В результаті копіткої роботи оперативники виявили разючі розбіжності між «теорією і практикою»: чернівецькі підприємці не занесли до вантажної митної декларації 249 найменувань наявних товарів у кількості біля 12 тис. штук.
    Серед товарів такі популярні, особливо для автомобілістів, речі, як: коробки передач, балки заднього мосту, реактивні тяги, глушники, редуктори, амортизатори, каталізатори, радіатори, карбюратори, автомобільні комп’ютери, освітлювальні прилади і таке інше.
    Але це був не останній сюрприз. Тепер до справи приступили експерти-товарознавці, які мали визначити митну вартість товару. Тут хотілося б зазначити, що «митна вартість» складається з ціни товару, вартості за роботи по упакуванню, перепакуванню цього товару, транспортних витрат й іншого.
    Експерти – народ серйозний, усе роблять точно за правилами. А тут виявляється, що на деяких запчастинах, де зазначається країна походження, витіснено: «Сделано в СССР». Більше того, як з’ясувалося, таких запчастин іще не було на українському ринку, адже виготовили їх якісь тольятинські кооператори, використовуючи старі радянські прес-форми, котрі давно списали на автозаводі, але нові виробники внесли до деталей певні конструктивні зміни, що вплинуло на собівартість товару, до речі, як і на якість.
    Отже, фахівці визначалися з митною вартістю практично місяць, але воно того було варте. Не задекларований товар потягнув на суму більше ніж 238 тис. грн., а вантажівка була оцінена у 251,5 тис. грн.
    Статтею 352 Митного кодексу України, покарання за таке правопорушення передбачено у вигляді великого штрафу або конфіскації затриманого товару разом з транспортним засобом, який його перевозив. Тепер цю справу розглядатиме суд, повідомили UA-Reporter.com у прес-службі Державної митної служби України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору