ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українські турфірми відмовляються привозити до країни іноземних туристів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    25 переглядів

    Пояснюють це фінансовою кризою, а також дорожнечею готелів та туристичних послуг в Україні. А от власники вітчизняних готелів наполягають - ціни накручують самі турагенції. В результаті, країна недоотримує майже мільярд доларів.

    Півмільйона іноземців відвідали Україну цього року. А от українців, які подорожували світом - увосьмеро більше, констатує Держкомстатистики. Тож вітчизняний ринок в'їздного туризму зазнає неабияких збитків. Представники турфірм бідкаються: іноземців лякають ціни, які свідомо завищують власники готелів. І нарікають на держтуризм - мовляв відомство недостатньо популяризує державу.

    Ірина Панаріна, директор турфірми: "Обстановка со въездным туризмом не стабильная, это связано с несоотвествием цен в гостиницах с их качеством, кроме этого количество гостиниц не позволяет размещать людей с разыми возможностями, так как мы везем не только в Киев и Львов, но еще и в Карпаты, Закарпатье, и третье нет должного промоушна страны".

    Український готельний бізнес швидко розвивається і вже надає якісні і різноманітні послуги. Запевняє нас керівниця інформаційного туристичного проекту. Пані Оксана каже: ціни цілком конкурентні європейським, як власне і якість сервісу, а пропозиції можуть задовільнити будь-який попит. Тож закиди турфірм необґрунтовані, більше того, вони відмовляються від системної співпраці, надаючи перевагу дорогим мережевим закладам.

    Оксана Ковальчик, керівник туристичного інтернет-проекту: "Ідея народження нашого Інтернет каталогу полягала у тому щоб показати правдиву інформацію про те що є в Карпатах з контактними телефонами власників, з фотографіями кімнат і будинків. Тобто, людина телефонує і домовляється без посередників, А що стосується дороговизни, то тут можливі накрутки туроператорів, яким вигідніше возити людей в Єгипет чи Туреччину".

    Загальна ситуація із в'їзним туризмом поліпшується. Із цим погоджуються в Держслужбі туризму і курортів. У відомстві переконані: щоб уберегти таку тенденцію, потрібно припинити тягнути ковдру на себе, мовляв досі трапляються випадки свідомого завищення цін для іноземців, - стосується це як готелів, так і туристичних фірм, що реалізують тури. Зі свого боку, посадовці обіцяють стимулювати туристичні підприємства привозити в Україну іноземців. А щоб популяризувати країну - навіть відзняли рекламний ролик і запустили його в ротацію на CNN.

    Ольга Соколова, заступник голови держтуризму і курортів: "Ситуація із в'їзним туризмом поліпшується. Але існує практика що готелі і турфірми завищують вартість для іноземців. Для того щоб до нас їхали ми не маємо права відлякувати іноземців такими цінами".

    Те, що спільна робота приносить більше користі, зрозуміли найближчі сусіди України. Туреччина декілька років тому взяла низький старт, встановила демпінгові ціни на туристичні послуги і готелі, і нині опинилася серед лідерів туристичного ринку. Тож поки українські підприємці сперечатимуться, турецькі зароблятимуть гроші.

    Максим Кузьменко, 5 канал

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору