ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгородській міській лікарні запрацювало нове відділення торакальної хірургії

    19 квітня 2024 п'ятниця
    57 переглядів
    В Ужгородській ЦКМЛ відбулося відкриття відділення торакальної хірургії обласної клінічної лікарні.

    У середу, 3 грудня, в Ужгородській центральній клінічній міській лікарні відбулося відкриття відділення торакальної хірургії обласної клінінчної лікарні.

    Участь в урочистому відкритті взяли в.о. голови облдержадміністрації Іван Балога, заступник голови облради Михайло Мартин, депутат обласної ради Володимир Чубірко, начальник управління охорони здоров'я Василь Скрип, головні лікарі міської клінічної лікарні Іван Курах та обласної лікарні Юрій Яцина.

    Дотепер Закарпаття було єдиною областю в країні, яка не мала спеціалізованого відділення торакальної хірургії. Єдине відділення – торакально-легеневе – діяло на базі обласного територіально-медичного об'єднання «Фтизіатрія». Хворих, які мали складну патологію стравоходу чи трахеї, відправляли на лікування до медичних закладів Києва та Львова.

    – Відкриття цього відділення – великий крок у розвитку медичної галузі області, – відзначив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Василь Скрип. – Цього року вдалося відремонтувати приміщення, закупити сучасну апаратуру. Загалом з обласного бюджету для цих потреб було виділено 640 тисяч гривень.
    За словами головного лікаря обласної клінічної лікарні Юрія Яцини питання про необхідність відкриття відділення вирішувалось давно. Через брак площі в обласній клінінчній лікарні було прийнято рішення розгорнути відділення на базі Ужгородської ЦМКЛ. Воно розраховано на 25 ліжок. Офіційно – це відділення обласної клінічної лікарні, яке утримуватиметься за бюджет ОКЛ.

    – Відтепер ми зможемо надавати повноцінну допомогу у лікуванні патології органів грудної клітки мешканцям Закарпаття . Чимало зусиль у його відкритті доклав колишній начальник управління охорони здоров'я, депутат обласної ради Михайло Турянчик, – відзначив Юрій Яцина.
    За словами завідуючого відділенням Ігоря Келемена придбано дороговартісний аппарат – відеоторакоскоп, за допомоги якого вперше в Закарпатті почали оперувати малоінвазивним бескровним методом при патологіях грудної клітини.

    Виконувач обовов'язків голови облдержадміністрації Іван Балога відзначив, що протягом останніх років в області триває планомірна робота з покращення медичного обслуговування населення.
    – Медична галузь Закарпаття наближається до європейських стандартів. Приємно констатувати, що за останні три роки медичні заклади області отримують сучасну апаратуру, проводяться ремонтні роботи. Обласна влада займає активну позицію щодо покращення фінансування медицини краю, – відзначив Іван Балога.

    А з нагоди відкриття нового закладу в.о. голови облдержадміністрації вручив фахівцям відділення приємний подарунок – мобільний.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору