ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті отримали нове житло ще 4 родини, потерпілі від стихії (Фото)

    25 квітня 2024 четвер
    41 переглядів
    Новий житловий масив у смт. Ясіня (Закарпаття).

    Вчора, 3 грудня, в смт. Ясіня, що на Рахівщині, заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча вручив ключі від новозбудованих осель ще чотирьом потерпілим від паводку сім’ям.

    Новосели дякували Президенту України Віктору Ющенку, голові облдержадміністрації Олегу Гаваші, місцевій владі, будівельникам, а також спонсорам за турботу і за те, що їх не залишили наодинці з бідою.
    Відтепер Гаврилюки, Дячуки, родина Тулайдан та їхня однофамільниця Олена Тулайдан мешкатимуть в одному кварталі – нових якісних будинках зі всіма комунікаціями.

    Родина Тулайданів дякує за турботуЗа словами Мирона Гаврилюка, власника нової оселі, він брав активну участь у зведенні свого будинку. Каже, новим житлом задоволений. – Дім надійніший, ніж той, який забрала вода, – ділиться пан Мирон. Зізнається, що найбільше його бажання, аби більше не було такої біди.
    335_1.jpg Як зауважив заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча, у цьому житловому кварталі всі будинки забезпечені централізованим водопостачанням, водовідведенням, надійним та безпечним електропостачанням, індивідуальним опаленням. А для малечі тут облаштовано ігровий майданчик.

    У новій трикімнатній хаті житимуть Михайло та Ганна Тулайдан із дітьми. До того родина мешкала у власній оселі в Стебному, проте під час літнього паводку стався зсув. Ця ж біда спіткала і Олену Тулайдан, що також зі Стебного. У новому будинку вона разом із сестрою.
    – Із 26 потерпілих, шістьом було придбано житло. Ще 5 будинків було здано в експлуатацію протягом двох минулих тижнів. Нині здаємо 4 будинки, шефство над відбудовою яких взяли Іршавська, Хустська, Виноградівська райдержадміністрації, а також Мукачівський міськвиконком, – каже заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча. – В інших будинках ведуться внутрішні, опоряджувальні роботи та благоустрій. Трохи завадили погодні умови, проте протягом тижня планують завершити роботи.

    – Уряд виділив певні кошти, котрі не в повному обсязі покривають витрати на відновлення, тобто зведення нових будинків, – відзначив Віктор Лукеча. – Але згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації шефство над відбудовою осель потерпілим взяли райдержадміністрації та міськвиконкоми. Отже, будівництво буде вчасно завершено і всі новосели святкуватимуть Новий рік у нових домівках.
    335_2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору