ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УМС ініціює створення антикризової програми для медицини

    25 квітня 2024 четвер
    19 переглядів

    Сьогодні, 2 грудня, відбулася зустріч представників державних органів, міжнародних та громадських організацій, яку ініціювала ВГО «Український Медичний Союз» з метою розробки антикризових заходів реанімації української медицини.

    В зустрічі взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Валерій Бідний, проректор з міжнародних зв’язків Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Олеся Гульчій, Керівник українського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ігор Поканевич, консультант програми охорони здоров’я Світового банку, член Президії ВГО «Український Медичний Союз» Ігор Олійник, виконавчий секретар ВГО «Український Медичний Союз» Борис Литовський та інші.

    Як заявив Голова президії ВГО «Український Медичний Союз» Юрій Поляченко в прямому ефірі програми „Шустер live” (28.11.2008р.), „Якщо в країні є криза, вона торкнулась і медицини. То давайте говорити про необхідність створення антикризових заходів в медичній галузі”.

    Всі учасники зустрічі погодилися з тим, що антикризові заходи саме зараз вкрай необхідні медичній галузі та підтримали ініціативу ВГО «УМС». «Пропозиція ВГО «Український Медичний Союз» щодо створення робочої групи по виведенню медицини з кризового стану є актуальною», - зазначив заступник Міністра Валерій Бідний. Він наголосив, що сьогодні необхідно розробити механізм оптимізації роботи галузі.

    «Треба зробити все, щоб люди не помирали від неможливості надати їм медичну допомогу», - заявив виконавчий секретар ВГО «УМС» Борис Литовський. Зокрема, він запропонував створити за підтримки УМС моніторингові центри в регіонах для збору об’єктивної достовірної інформації щодо стану медичної галузі на місцях. За його словами, найголовнішим завданням на сьогодні є забезпечення медичних закладів і особливо бригад швидкої допомоги лікарськими засобами.

    Олеся Гульчій підтримала пропозицію Бориса Литовського створити моніторингові центри в регіонах. Вона відзначила: «Українському Медичному Союзу робить честь ця ініціатива і дуже добре, що до діалогу вдалося запросити такі поважні організації, що мають безпосереднє відношення до галузі охорони здоров’я. Сьогодні виникла ситуація, яка потребує кризового менеджменту. Тому надзвичайно важливо мати повну достовірну інформацію».

    Всі учасники зустрічі ухвалили створення робочої групи по розробці антикризових заходів і залучення до її роботи висококваліфікованих фахівців та міжнародних експертів. Найближчим часом група буде створена за підтримки Міністерства охорони здоров’я.

    Прес-служба УМС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    www.privatmed.in.ua