ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Товарообіг між Закарпаттям та Китаєм зріс у 2,5 рази

    19 квітня 2024 п'ятниця
    31 переглядів
    Ужгород. Зустріч китайського посла з представниками влади Закарпаття.

    У понеділок, 8 грудня, Закарпатську область з робочим візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжоу Лі.

    В ході візиту відбулася зустріч із представниками обласної влади – заступником голови облдержадміністрації Володимиром Гобликом, заступником голови обласної ради Василем Брензовичем, начальником управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Ернестом Нусером та представником МЗС України в Ужгороді Галиною Гороховською.
    Мета поїздки представників Посольства на Закарпаття – налагодження співпраці. Нині в області працюють чотири спільні підприємства, китайські підприємці залучили інвестиції на загальну суму майже 300 тисяч доларів США.
    – Я вперше відвідую ваш край. Вдруге регіон Західної України. Перші враження від побаченого надзвичайні, – відзначив Чжоу Лі. На думку пана посла, налагодження всебічної співпраці з Україною, з її регіонами має стратегічне значення для Китайської Республіки. Чжоу Лі констатував, що між Китаєм та Україною склалися дружні взаємовідносини стратегічного партнерства, зростає рівень економічних контактів. Так, лише за останні роки товарообіг між нашими країнами зріс з 4,2 млрд. доларів у 2006 до 8,5 вже у цьому році. Україна займає третє місце серед країн СНД за об’ємами торгівлі з КНР. Одночасно на зустрічі йшлося про те, що значний потенціал багатьох галузях ще використовується не в повній мірі.
    – За 11 місяців цього року товарообіг між Закарпаттям та Китаєм зріс у 2,5 рази – до 22,6 млн. доларів. Рівень співпраці можливо покращити за рахунок реалізації спільних проектів на території нашій області, – відзначив Володимир Гоблик. Представникам Китайського Посольства були запропоновані інвестпроекти, які зможуть зацікавити китайський бізнес – інвестиції в легку промисловість, використання транзитних потужностей області та розбудова логістичних центрів поблизу кордонів.
    Після завершення зустрічі, високий гість відвідав ряд підприємств з іноземними інвестиціями, що успішно працюють на Закарпатті. Намічена також зустріч Чжоу Лі з керівництвом Мукачева.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору