ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Львові відкрили музей найстарішої пошти Східної Європи (Фото)

    24 квітня 2024 середа
    43 переглядів
    У Львові відкрився Музей пошти.

    Вчора, 12 грудня, в рамках святкування 10-річчя внесення Ансамблю історичного центру Львова до списку світової спадщини ЮНЕСКО у Львові відбулось урочисте відкриття Музею пошти.

    Захід проходив у Палаці Бандінеллі.
    Під час відкриття музею відбулось театралізоване дійство, спецпогашення конверта «Палац Бандінеллі» та презентація монети до ЮНЕСКО. На огляд відвідувачів музею представлено близько ста експонатів, в яких відображено історію розвитку поштової справи у Галичині.
    ДОВІДКА
    За інформацією істориків, на початку XVII століття купець з Італії Роберто Бандінеллі, відвідавши Львів, вирішив тут залишитися, одержав львівське громадянство, купив будинок і зайнявся новим та незвичним для міста бізнесом: він започаткував тут класичну пошту європейського зразка.
    1629 року польський король Сигізмунд Третій надав Бандінеллі привілей на утримання регулярної королівської пошти і титул королівського постмагістра.
    Львів’яни могли щосуботи відправляти й одержувати листи з усієї Європи, але ці послуги коштували неймовірно дорого. Відправка лише шести грамів кореспонденції, наприклад до Гданська, дорівнювала денній платні кваліфікованого ремісника. Папір був у ті часи важким і невдовзі львівська Рада відмовилась від таких дорогих послуг. Бандінеллі вклав у цю справу немалі гроші і фактично дії Ради розорили його.
    Палац Бандінеллі після ремонту та реставрації було відкрито у 2005 році.

    79.JPG
    79_1.JPG
    79_2.JPG
    79_3.JPG
    79_4.JPG
    79_5.JPG
    79_6.JPG
    79_8.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору