ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород отримав Третейський суд останнім з-поміж обласних центрів

    23 квітня 2024 вівторок
    59 переглядів

    Вчора, 11 грудня, в місті Ужгороді розпочав роботу Третейський суд.

    Досі Ужгород залишався останнім містом з-поміж обласних центрів, де не було такої установи. Як повідомив голова суду Василь Готра, Третейський суд є альтернативою судам загальної юрисдикції. Проте він має перевагу - швидкість у розгляді справ - від 5 днів до 2 місяців.
    Рішення Третейського суду оскарженню не підлягають. За словами В.Готри, в Європі 47% цивільно-правових справ розглядають Третейські суди.
    Третейський суд займається вирішенням спорів, що виникають із цивільних та господарських правовідносин. Його завданням є захист майнових і немайнових прав та охоронюваних законом інтересів сторін третейського розгляду шляхом всебічного розгляду та вирішення спорів відповідно до закону. Юридичні або фізичні особи мають право передати на розгляд Третейського суду будь-який спір, який виникає з цивільних чи господарських правовідносин, незалежно від того носять вони договірний характер чи ні. Це суперечки щодо договорів: купівлі-продажу, дарування, обміну, оренди, підряду, послуг, страхування, доручення, позики, кредиту та інших цивільно-правових і господарських договорів.
    Закон "Про третейські суди" в Україні було ухвалено у 2004 році.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору