ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті православний архієпископ освятив сільський храм

    24 квітня 2024 середа
    56 переглядів

    14 грудня, у Неділю 26 по П'ятидесятниці, керуючий Хустською єпархією Високопреосвященніший архієпископ Марк звершив Божественну літургію на одній з найвіддаленіших парафій Закарпаття.

    Віруючі Свято-Іллінського храму села Ясіня-Лопушанка на чолі зі своїм настоятелем протоієреєм Іоанном Довбничем радо зустрічали свого архіпастиря. Діти в святковому національному вбранні з запаленими свічками і квітами в руках привітали владику віршами. Перед літургією архієрей освятив храм після завершення будівництва та розпису. За Божественною літургією владиці співслужили благочинний Ясінянського округу протоієрей Віталій Кемінь та майже всі священнослужителі благочинія.
    Після закінчення літургії і архіпастирської проповіді від імені всіх присутніх отець Віталій привітав Високопреосвященнішого архієпископа Марка з годовщиною перебування на Хустській кафедрі і побажав ще багато років з поміччю Божою керувати Церквою на своїй батьківщині. В якості подарунку до цієї дати Владиці піднесли святу ікону Пресвятої Богородиці, повідомив собкору UA-Reporter.com керуючий прес-службою Хустської Єпархії прот. Іоанн Шандра
    14 грудня 2007 р. Священний Синод Української Православної Церкви під головуванням Предстоятеля, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, про звільнення архієпископа Марка від керування Сумською єпархією і призначення архієпископом Хустським і Виноградівським.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору