ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Які потреби та проблеми у трудових мігрантів?

    25 квітня 2024 четвер
    57 переглядів

    Матеріальні проблеми та дискомфорт від нестабільності в країні - основні рушійні фактори трудової міграції - така думка експертів.

    Основні рушійні фактори, які змушують людину прийняти рішення про трудову міграцію, - матеріальні проблеми і складність їх розв"язання в Україні, дискомфорт від загальної нестабільності в країні, поширення корупційних практик, відсутність можливостей для розвитку та самореалізації, незахищеність від зловживань з боку владних структур. Такі результати дослідження потреб українських трудових мігрантів, ініційованого фондом "Open Ukraine" спільно з центром "Соціальні індикатори".

    Перед дослідниками стояло завдання з"ясувати потреби потенційних трудових мігрантів з України та тих, хто вже має досвід закордонної трудової міграції. Для дослідження було використано метод фокусованих групових дискусій (ФГД). Всього було проведено 6 ФГД в Харкові, Ужгороді та Тернополі. В дослідженні взяли участь 50 респондентів у віці від 18 до 63 років.

    До найважливіших потреб трудових мігрантів респонденти відносять потребу у правовому захисті; у вивченні мови країни перебування та особливостей трудового і міграційного законодавства, потребу у безпечному та доступномному переведенні коштів з-за кордону в Україну.

    Окремо виділяють потребу у програмах психологічної підтримки та адаптації та програмах охорони здоров"я. Більшість учасників дослідження вказують на психологічний стрес, пов"язаний з адаптацією до життя та роботи в країні перебування.

    Серед причин повернення в Україну респонденти найчастіше називають погіршення стану здоров"я мігранта або його рідних та наближення пенсійного віку.

    Основною потребою мігрантів, які повернулися на батьківщину, - є необхідність знаходження нової роботи та повторна адаптація.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору