ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Автоматка" на кордоні працює проти іноземців-порушників

    20 квітня 2024 субота
    22 переглядів

    На кордоні автоматично будуть встановлені всі іноземці — порушники правил перебування, які в'їхали до України після 1 липня.

    Минулої доби в пунктах пропуску через державний кордон виявили 60 іноземців, які порушили правила перебування в Україні. Загалом, останні кілька тижнів співробітники Державної прикордонної служби виявляють дуже багато таких осіб. Іноді, навіть, доводиться затримувати відправлення авіарейсів, якими додому повертаються так звані остарбайтери. Так, серед пасажирів літаків до Узбекистану, Вірменії, прикордонники аеропорту Сімферополя останнім часом виявляють по кілька десятків, аж до 45 осіб на один літак, таких порушників.
    Особи, які залишалися в нашій державі понад встановлений термін, мають паспорти не лише країн СНД, але і Євросоюзу, Південно-Східної Азії та інших держав.

    Однією з причин збільшення кількості виявлених порушників правил перебування є те, що на державному кордоні України запрацювала автоматизована система, яка допомагає визначати їх під час паспортного контролю. Наказ про створення бази даних „Відомості про іноземців та осіб без громадянства, які перевищили терміни реєстрації паспортних документів в Україні " був підписаний в Державній прикордонній службі ще наприкінці травня цього року. З 21 листопада ця база почала працювати на повну, в ній підрахунок термінів перебування іноземців в Україні здійснюється з початку липня цього року. Лише за перший тиждень її функціонування в пунктах пропуску викрили 375 порушників правил перебування з яких стягли понад 165 тисяч гривень штрафу.


    Державна прикордонна служба нагадує, що відповідно чинного законодавства встановлені наступні терміни перебування іноземців та осіб без громадянства у нашій країні:


    - для іноземців та осіб без громадянства з держав з візовим порядком в'їзду на період дії візи, але не більш як 90 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами;

    - для іноземців та осіб без громадянства з держав з безвізовим порядком в'їзду - на термін не більш як 90 днів протягом 180 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами;

    - для іноземців та осіб без громадянства з держав-членів Світової організації торгівлі - на термін не більш як 180 днів протягом року.


    Крім цього, Державна прикордонна служба України застерігає щодо використання підроблених печаток про перетинання державного кордону – «дато-штампів». Кількість сфальшованих їх відтисків, виявлених прикордонниками в паспортах багатьох остарбайтерів, останнім часом значно зросла. Тепер у такий спосіб порушники не зможуть уникнути відповідальності, за допомогою автоматизованої системи контролю їх буде викрито в пунктах пропуску через державний кордон, повідомили UA-Reporter.com у відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків із громадськістю Державної прикордонної служби України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору