ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На автодорозі "Львів-Самбір-Ужгород" відкрили новий сучасний міст

    24 квітня 2024 середа
    57 переглядів

    У Львівській області на автодорозі «Львів-Самбір-Ужгород» відкрили новий міст. До цього там стояв міст, збудований у 1958 році, який був зруйнований під час повені.

    Вартість робіт 3,2 млн. грн.
    Міст збудовано за новими технологіями, використання попередньо напружених балок європейського типу.
    При будівництві моста використовувалися матеріали вітчизняного виробництва, є елементи захисту залізобетонних конструкцій та гідроізоляція проїзної частини.
    Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, загалом в області після повені було відремонтовано 20 мостів, а на 2009 рік заплановано відновлення ще 8 мостів – 6 комунальних і 2 загальнообласних (PRESSTIME.COM.UA).


    Вперше в Україні побудовано міст з використанням ефективних попередньо-напружених балок європейського типу. Балки розроблені інститутом ДерждорНДІ, успішно пройшли сертифікаційні випробування і поставлені на серійне виробництво на заводі "З Бетони" м. Калуш. Балки попередньо-напружені, армовані високоміцними канатами, ефективні за витратою матеріалів. Ці балки в два рази легші від традиційних уніфікованих балок, розроблених ще за часів Радянського Союзу. Також влаштована монолітна плита нового типу з використанням незнімної опалубки настилу з металевого профільованого листа. Таке рішення дозволило влаштувати плиту з покращеними експлуатаційними характеристиками та підвищити жорсткість споруди в цілому.
    При будівництві моста використовувались матеріали вітчизняного виробництва, для захисту залізобетонних конструкцій використовувався Дніпропетровський матеріал "Сілол", для металевих елементів моста покриття, теж виробляються в Дніпропетровську, гідроізоляція проїзної частини влаштована з матеріалу "Сполімост" виробленої в м. Славута Хмельницької області.
    Проведені статичні та динамічні випробування моста підтвердили ефективність прийнятих проектних рішень. Отримані результати випробувань свідчать, що міст відповідає всім вимогам нормативного документу. Це дає підстави прогнозувати термін служби моста 100 років, як цього вимагають норми.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Интересно, конечно, что у нас стали строить современнst мосты.