ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Парламент України прийняв закон про захист від будівельних афер

    18 квітня 2024 четвер
    71 переглядів

    Верховна Рада удосконалила фінансові механізми інвестицій в будівництво житла. За ухвалення в цілому законопроекту проголосували 242 депутата.

    26_0.jpgЗакон розширює перелік істотних умов договору управління майном, додаючи до них термін договору управління майном, порядок повернення установнику управління майна, переданого в управління управителеві, і майна, придбаного управителем в результаті управління майном. Також до істотних умов віднесені права, обов’язки і відповідальність установника управління і управителя.

    Закон також збільшує штрафи і відповідальність за порушення законодавства забудовників, управителів, регулюючих органів і місцевого самоврядування.

    Окрім цього, закон розширює застосування таких фінансових інструментів, як сертифікати фондів операцій з нерухомістю (сертифікати ФОН), уточнюючи норми застосування їх в системі фінансово-кредитних механізмів.

    Сертифікати ФОН закон відносить до пайових цінних паперів.

    Закон визначає процедуру закріплення однієї квартири за одним інвестором, щоб уникнути шахрайства недобросовісних управителів.

    Документ вводить також термін «проектна декларація» - документ, який містить інформацію про забудовника, підрядну організацію, управителя фонду фінансування будівництва, об’єкт будівництва і об’єкт фінансування.

    Проектна декларація підлягає обов’язковій реєстрації в органах державного архітектурно-будівельного контролю і публікації в ЗМІ.

    Автори законопроекту - народні депутати В’ячеслав Коваль, Олександр Черноволенко, Олександр Клименко (всі - фракція блоку «Наша Україна - Народна Самооборона»), Олег Ляшко, Валерій Писаренко (обидва - фракція Блоку Юлії Тимошенко), Юрій Каракай (фракція Партії Регіонів).

    Законопроект зареєстрований у Раді 7 березня.

    Нагадаємо, в першому читанні законопроект був прийнятий 23 вересня.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости