ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Кредобанк": Поляки знущаються над українцями

    29 березня 2024 п'ятниця
    80 переглядів

    Відповідальність за свою некомпетентність ці керівники намагаються перекласти на рядових працівників та керівників середньої ланки, називаючи їх "ukraińskie kabany".

    Ситуація, яка склалася у ВАТ "Кредобанк", викликає у нас, працівників банку, не лише стурбованість за долю фінансової установи, але й обурення тими процесами, які були започатковані новим її керівництвом.

    Багато хто з нас працює в банку більше десяти років, дехто - з року заснування банку. Як фахівці, ми розуміємо, що банк - це перш за все кваліфікований персонал, який працює, як одна команда. Наш банк завжди на перше місце ставив порядність і чесність - як в стосунках з клієнтами, так і між працівниками. Співробітники банку до цього часу були впевнені в тому, що їх багаторічна віддана праця є належним чином оцінена керівництвом.

    Банк за роки свого існування пройшов різні випробування, проте завжди ми всі працювали як одна команда для досягнення спільної мети. І це дало змогу саме цій команді вивести банк з регіонального на загальнонаціональний рівень. Ще донедавна банк був серед перших 20-ти великих банків України.

    Нинішнє керівництво банку (що представляє PKO Bank Polski) "успішно" вивело банк у лідери за збитковістю. Відповідальність за свою некомпетентність ці керівники намагаються перекласти на рядових працівників та керівників середньої ланки, називаючи їх "ukraińskie kabany", що в перекладі - українські свині (цитуючи представницю інвестора, заступника Голови Правління).

    Замість запровадження нових напрямків бізнесу та вдосконалення існуючих, вигадуються різні способи "оптимізації" діяльності банку за рахунок скорочення видатків.

    Особливе обурення викликає так зване "скорочення чисельності персоналу", яке полягає фактично в заміні висококваліфікованих працівників на громадян Польщі. І цим процесом керує представник інвестора, який на сьогодні не має дозволу на роботу в Україні.

    Не кажучи вже про вищу на порядок різницю в заробітній платі, фаховість цих працівників викликає в нас обґрунтований сумнів. Про це свідчить і статистика зайнятості таких працівників - багато хто з них, пропрацювавши 7-8 місяців, повертається до Польщі, отримуючи високі премії за "вагомий внесок у розвиток банку", а на їх місце приїздять інші.

    Нам незрозуміло, чим ці працівники кращі від нас? У складі нового керівництва працюють "фахівці" за освітою: філолог, біолог та інші, тільки не економісти. Чи Україна - це країна для легких заробітків громадян інших держав?

    Особливістю нового керівництва є також те, що з ними на роботу в банк беруться їх родичі - мабуть, для комфортнішого проживання в Україні. Кожен з цих працівників забезпечується автотранспортом, квартирами та іншими матеріальними благами.

    На все це кошти в бюджеті банку знаходяться - нема лише коштів на заробітну плату працівникам, які збудували цей банк та є фахівцями. Різниця є настільки разючою, що працівники банку перебувають у шоці від такого способу ведення бізнесу.

    Скорочення персоналу в банку - це окрема тема. Чи внаслідок незнання законів України, чи внаслідок зневаги до цих законів, нове керівництво банку розпочало цей процес із повним ігноруванням прав як трудового колективу, так і кожного окремого працівника.

    Незважаючи ні на що, скорочують інвалідів, батьків, діти яких залишилися без годувальника, багатодітних батьків. Вишукуються способи викинути людей на вулицю без виплати жодних компенсацій.

    Те, що банк буде втягнутий у велику кількість судових позовів, "фахове" керівництво не турбує - адже до того часу їх вже тут може й не бути, вони, як великі "фахівці" будуть "рятувати" черговий банк.

    Нажаль, не можемо поки що вказати свої прізвища під цим листом. Наведене вище, сподіваємося, дає зрозуміти, чому.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.